Πώς θα μοιάζει η νέα BMW X1;


H καινούργια γενιά της BMW X1 εξελίσσεται και η επίσημη παρουσίασή της αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου της επόμενης χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 1/9/2021

Η τρίτη γενιά της BMW X1 είναι στο στάδιο εξέλιξής της και αυτή τη φορά οι φωτογραφίες των πρωτοτύπων δείχνουν ότι θα πρόκειται για ένα όχημα το οποίο θα έχει crossover χαρακτήρα και όχι τη SUV μορφή που γνωρίζουμε ως τώρα από το μοντέλο.

Στις εικόνες βλέπουμε τα πρωτότυπα με λιγότερο καμουφλάζ απ’ ό,τι ως τώρα και μπορούμε να διακρίνουμε εν μέρει τη διαμόρφωση τόσο της μάσκας (η οποία φαίνεται να μην έχει μεγαλώσει πολύ σε διαστάσεις σε σχέση με πριν), όσο και των φώτων. Τα εμπρός μοιάζουν με τα LED που υπάρχουν στην επανασχεδιασμένη Σειρά 3. Επίσης, τα εξωτερικά χερούλια στις πόρτες παραπέμπουν σε αυτά της i4.

H καινούργια X1 θα βασίζεται στην πλατφόρμα «UKL» η οποία χρησιμοποιήθηκε και στην απερχόμενη γενιά του μοντέλου, ωστόσο έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές σε αυτή, όπως έχει γίνει γνωστό από την BMW. Αν και δεν θεωρείται νέα (πλατφόρμα) εντούτοις έχει διαφοροποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, συγκριτικά.

Ο λόγος είναι ότι αυτό ήταν απαραίτητο τόσο για να ταιριάζει στον crossover χαρακτήρα του καινούργιου μοντέλου όσο και για να μπορεί να δεχτεί τα σύγχρονα συστήματα ενημερωδιασκέδασης και υποβοήθησης του οδηγού. Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει και μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή της νέας X1, εκτός από αυτές με τους συμβατικούς κινητήρες και τις εξηλεκτρισμένες εκδοχές της. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, στις αντίστοιχες φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι το ταμπλό μοιάζει με αυτό της Σειράς 2 Active Tourer. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα, η επίσημη παρουσίαση της καινούργιας BMW X1 αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.