Το Audi Q6 e-tron σε πρώτη προβολή!


Το Audi Q6 e-tron πιάστηκε από το φωτογραφικό φακό των κατασκόπων μας για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά στο κέντρο δοκιμών του Ομίλου Volkswagen στο Nurburgring. Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το ηλεκτρικό SUV της Audi.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 26/10/2021

Για πρώτη φορά είδαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το Audi Q6 e-tron τον περασμένο Φεβρουάριο και τώρα το εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια δοκιμών στο κέντρο του Ομίλου Volkswagen στο Nurburgring. Αυτή τη φορά μάλιστα, ο φωτογράφος μας βρέθηκε αρκετά κοντά, δίνοντάς μας την καλύτερη ιδέα για την εμφάνιση του μέχρι τώρα.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Porsche εξελίσσει μία νέα και πλήρως ηλεκτρική Macan και το Q6 e-tron θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα.

Η νέα Macan θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία PPE, από τα αρχικά των λέξεων Premium Platform Electric, η οποία έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Audi. Ενώ η πλατφόρμα για την Taycan σχεδιάστηκε για αυτοκίνητα με χαμηλή απόσταση από το δρόμο, η PPE έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρικά μοντέλα με ψηλό προφίλ, όπως η Macan σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό της Porsche, Dr Michael Steiner.

Η Audi θα χρησιμοποιήσει επίσης την πλατφόρμα PPE για το Q6 e-tron που τώρα βλέπουμε να δοκιμάζεται για άλλη μια φορά. Τον Μάρτιο η Audi επιβεβαίωσε μάλιστα το όνομα Q6 e-tron, για το ηλεκτρικό SUV της που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα PPE θα προσφέρουν αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων, με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα στην βασική διαμόρφωση και την επιλογή ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα για τετρακίνηση. Ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 volt παρόμοιο με αυτό της Porsche Taycan θα κάνει τα αυτοκίνητα που βασίζονται στην PPE συμβατά με γρήγορη φόρτιση 350 kW.

Τα πρωτότυπα που δοκιμάζονται εξακολουθούν να καλύπτονται με αρκετό καμουφλάζ. Από ό,τι φαίνεται, τα πολύ λεπτά εμπρός φώτα LED είναι ήδη αυτά που θα μπουν και στα μοντέλα παραγωγής, ενώ αντίθετα τα πίσω φώτα μάλλον είναι ακόμα πρωτότυπα σχέδια. Κάτω από το καμουφλάζ είναι εμφανείς και οι εισαγωγές αέρα σε κάθε γωνία του μπροστινού προφυλακτήρα, όπως και το σχήμα της κεντρικής εισαγωγής αέρα.

Οι θύρες φόρτισης είναι τοποθετημένες στα πίσω φτερά, όπως αυτή που μπορούμε να δούμε στην αριστερή πλευρά. Στη δεξιά πλευρά φαίνεται ότι ίσως να υπάρχει ακόμα μια θύρα φόρτισης κάτω από το καμουφλάζ.

Το Audi Q6 e-tron θα κατασκευάζεται από την αμιγώς ηλεκτρική γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο του Ingolstadt από το τέλος του 2022. Το 2023 είναι πιθανό να ακολουθήσει μια έκδοση Sportback.