Το Audi RS7 ετοιμάζεται να αποκτήσει PHEV σύνολο που θα αγγίζει τους 700 PS (photos)


Το επόμενο RS7 εντοπίστηκε να δοκιμάζεται κοντά στο Nurburgring με «ενδιαφέρουσες» σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 24/6/2023

Η απόφαση της Audi να αλλάξει τις ονομασίες των μοντέλων της, «μεταφέροντας» τα θερμικά στους μονούς αριθμούς και διατηρώντας τα ζυγά για τα αμιγώς ηλεκτρικά, θα φέρει ανακατατάξεις στη γκάμα της.

Έτσι, τα καινούρια μοντέλα που θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον, θα έχουν νέες «ταυτότητες». Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του πρωτότυπου που σας παρουσιάζουμε σήμερα, λίγο καιρό μετά την εμφάνισή του στην περιοχή των Άλπεων.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο δοκιμών που έχει το αμάξωμα του A6, αλλά στην ουσία πρόκειται για το νέο RS7, μιας και τα θερμικά Α6 θα ονομάζονται, πλέον, A7. Αυτή τη φορά, η ισχυρότατη παραλλαγή εντοπίστηκε γύρω από το Nurburgring κάτι που σημαίνει ότι δεν αργεί η είσοδός της στη διάσημη πίστα.

Άλλωστε, το plug-in hybrid κινητήριο σύνολό της εκτιμάται ότι θα πλησιάζει στους 700 PS, οπότε τι καλύτερο μέρος για να δοκιμαστεί και να ξεδιπλώσει τις αρετές του; Ίσως να προέλθει από κάποια από τις εκδόσεις της Porsche Panamera, που στην Turbo S E-Hybrid αποδίδει 700 PS με τον twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 L και τη συνδρομή ηλεκτροκινητήρα. Τα τρέχοντα RS αποδίδουν 630 PS.

Μέχρι τότε μπορούμε να «απολαμβάνουμε» τα φαρδιά φτερά και τα πλαϊνά μαρσπιέ του συγκεκριμένου πρωτότυπου, αλλά και τις απολήξεις της εξάτμισης που είναι πιο κεντρικά τοποθετημένες σε σχέση με τα RS που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Οι εμπρός προβολείς, πάντως, μπορεί να είναι αυτοί που θα υπάρχουν στο μοντέλο παραγωγής, καθώς διαφοροποιούνται τόσο από αυτούς του τρέχοντος Α6 όσο και από αυτούς του υπάρχοντος RS7. Επιπλέον, με ενδιαφέρον αναμένεται αν το sedan/fastback αμάξωμα του συγκεκριμένου πρωτότυπου θα διατηρηθεί και στην έκδοση παραγωγής, στη λογική του A7 Sportback ή αν η Audi θα επιμείνει στο station wagon.

Το ντεμπούτο του νέου Audi RS7 αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.