Το Hyundai Ioniq 5 N ξανά στο Nurburgring!


Το Ioniq 5 N δεν κρύβεται πλέον και το καμουφλάζ με το γράμμα Ν μας αποκαλύπτει του λόγου το αληθές. Υπάρχουν φήμες για την τοποθέτηση του συστήματος μετάδοσης κίνησης από το KIA EV6 GT.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CARPIX
  • 13/5/2022

Το Hyundai Ioniq 5 είναι ένα προηγμένο και πολυβραβευμένο ηλεκτρικό μοντέλο από τη μάρκα της Νότιας Κορέας. Το μοναδικό στυλ του το αφήνει να ξεχωρίζει από τα άλλα EV στο δρόμο και φαίνεται ότι η Hyundai πρόκειται να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στη γκάμα του μοντέλου με μια πιο... γρήγορη παραλλαγή με το γράμμα Ν. Το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο δοκιμών που βλέπουμε για ακόμα μία φορά σε κατασκοπευτικές εικόνες εντοπίστηκε κοντά στην πίστα αγώνων του Nurburgring.

Το καμουφλάζ και η επωνυμία του Ioniq 5 N αποσπούν την προσοχή από τις υπόλοιπες διακριτικές αλλαγές που έκανε η Hyundai στο αυτοκίνητο . Είναι πιο χαμηλό από το κανονικό Ioniq 5 και φοράει ελαστικά χαμηλού προφίλ. Οι πιο σημαντικές εμφανισιακές αλλαγές που θα τονίζουν το σπορ στυλ του παραμένουν κρυφές, αν και δεν θα είναι πολλές. Η εταιρεία φυσικά θέλει να κρύψει τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες πίσω από το καμουφλάζ. Η Hyundai πιθανότατα θα προσθέσει την επωνυμία N μέσα και έξω για να βοηθήσει στην περαιτέρω διαφοροποίησή της, εγκαθιστώντας παράλληλα σπορ καθίσματα και ένα σπορ τιμόνι.

.

Η Hyundai  δεν έχει αποκαλύψει ποιος κινητήρας θα κινεί το μοντέλο, αλλά θα μπορούσε να υιοθετήσει αυτόν του Kia EV6 GT. Η διαμόρφωση διπλού κινητήρα του EV6, που δίνει στο crossover τετρακίνηση, παράγει 577 ίππους και 740 Nm ροπής. Αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετοί ώστε το EV6 GT να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP του Ioniq 5 μπορεί να υποστηρίξει έως και 600 ίππους και άρα η Hyundai μπορεί να κάνει το Ioniq 5 ακόμα πιο ισχυρό. Η κορεάτικη εταιρεία σίγουρα θα κάνει και άλλες αλλαγές στο Ioniq 5 για να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά και την απόδοσή του στο δρόμο με όλη την επιπλέον ισχύ.

Το κορυφαίο Ioniq 5 εντοπίστηκε για πρώτη φορά να κάνει δοκιμές τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα το αποκαλύψει επίσημα η Hyundai