Το μεγάλο Audi EV SUV ετοιμάζεται για την Κίνα!


Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Audi Shanghai, που παρουσίασε η Audi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης είναι σχεδόν έτοιμη για την Κίνα.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 9/8/2021

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης τον περασμένο Απρίλιο, η Audi παρουσίασε το πρωτότυπο Audi Shanghai, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που απευθύνεται στην κινεζική αγορά. Η έκδοση παραγωγής του είναι αυτή που βλέπουμε αποκλειστικά στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε εξασφαλίσει και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το αργότερο στις αρχές του 2022.

Το μεγάλο SUV της Audi βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την ονομασία MEB με το Volkswagen ID.6, καθώς και με όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID. της VW. Στην αγορά της Κίνας θα τοποθετηθεί εμπορικά μεταξύ του Q4 και του Q7, οπότε στην ουσία το μέγεθος του θα είναι αντίστοιχο του Audi e-tron. Συγκεκριμένα, η Audi λέει ότι το μήκος θα είναι στα 4,87 μέτρα και θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία της τάξης των 560 χιλιομέτρων.

Το γεγονός ότι μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το VW ID.6 αναμένεται ότι θα το κάνει λίγο φθηνότερο από το e-tron.

Το εσωτερικό βλέπουμε ότι μοιάζει αρκετά με το Q4 e-tron, που δοκιμάσαμε ήδη στην Ελλάδα, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία, όπως την αιωρούμενη κονσόλα με το μπουτόν εκκίνησης του ηλεκτροκινητήρα και την κεκλιμμένη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment.

Το ντεμπούτο του θα μπορούσε να γίνει στα τέλη του τρέχοντος έτους, το πιθανότερο όμως είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2022.