To νέο Hyundai Ioniq 5 βγήκε στους δρόμους - Οι διαφορές από την τρέχουσα έκδοση (photos)


Η Hyundai εξελίσσει την facelift εκδοχή του Ioniq 5, με τις πρώτες σχεδιαστικές διαφορές να είναι εμφανείς παρά το έντονο καμουφλάζ.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 24/10/2023

Η Hyundai παρουσίασε στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού την «καυτή» έκδοση N του Ioniq 5, ως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο του τμήματος επιδόσεων και πλέον ετοιμάζεται να «φρεσκάρει» τη βασική παραλλαγή.

Έχοντας παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2021, το ηλεκτρικό Ioniq 5 βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης, προκειμένου να περάσει στην facelift εκδοχή του. Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, έχοντας «βαρύ» καμουφλάζ.

Έστω και με τις συγκεκριμένες «δυσκολίες», η πρώτη εντύπωση είναι ότι οι σχεδιαστικές αλλαγές θα περιορίζονται μόνο στους δύο προφυλακτήρες, στους οποίους οι θέσεις των αισθητήρων στάθμευσης είναι σε διαφορετικά σημεία.

Αυτό το πρωτότυπο διατηρούσε αναλλοίωτα τα φωτιστικά σώματα του τρέχοντος μοντέλου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στην πορεία μέχρι το ντεμπούτο του οι Νοτιοκορεάτες δεν μπορούν να τα «ενημερώσουν» και αυτά ή έστω να αλλάξουν τα γραφικά τους.

Συμπεράσματα για τη συνολική σχεδίαση δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν, με βάση το εκτεταμένο καμουφλάζ, ωστόσο το γεγονός ότι είναι καλυμμένα τα σημεία πάνω από τις πόρτες δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι θα υπάρξουν πιο «απαλές» σχεδιαστικές γραμμές.

Οι συνεργάτες μας δεν μπόρεσαν να έχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό, αλλά είναι βέβαιο ότι θα εξοπλιστεί με αναβαθμισμένο λογισμικό για το σύστημα infotainment, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα υφάσματα για τα καθίσματα.

Έχει ενδιαφέρον να αποδειχθεί αν η Hyundai επιλέξει να διαθέσει το νέο Ioniq 5 και σε έκδοση N-Line, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες από το εξωτερικό, η οποία θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει αρκετές εμφανισιακές διαφοροποιήσεις, όπως για παράδειγμα νέα σχεδίαση στις ζάντες.

Καμία πληροφόρηση δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, για το αν θα υπάρξει αναβάθμιση σε κινητήρια σύνολα και μπαταρίες. Αυτή τη στιγμή το Ioniq 5 είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις ισχύος 170 PS, 230 PS και 325 PS, ως πισωκίνητο και τετρακίνητο και με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 58 kWh και 77 kWh.

Το ντεμπούτο του νέου Hyundai Ioniq 5 δεν αναμένεται πριν από τα μέσα του 2024.