Το νέο sub-compact ηλεκτρικό SUV της KIA έρχεται με τιμή κάτω από 30.000€ (photos)


Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουριου EV4, που φέρει εντυπωσιακές ζάντες και δείχνει έτοιμο να... τα βάλει με μοντέλα όπως το ηλεκτρικό Peugeot e-2008.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 25/8/2023

Χωρίς αμφιβολία, η ΚΙA είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που «παίζει δυνατά» στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, ιδίως στην κατηγορία των SUV. Εκτός από το επιβλητικό EV9, υπάρχει το EV6, ενώ μόλις πριν από λίγες ώρες παρουσίασε και το EV5.

Αν νομίζετε ότι οι προσφορές της τελείωσαν, κάνετε λάθος. Οι συνεργάτες μας εντόπισαν και το επόμενο ηλεκτρικό της μοντέλο και μας έστειλαν τις πρώτες του κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο EV4, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας των SUV.

Το καμουφλάζ καλύπτει όλο το αμάξωμα, με εξαίρεση την οροφή, ωστόσο φαίνεται ότι κάτω από τα συγκεκριμένα πάνελ το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοιάζει έτοιμο για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής. Ακόμα και οι εντυπωσιακές ζάντες δείχνουν να είναι τελικής σχεδίασης.

Έστω και με αυτή την… αμφίεση, μπορούμε οριακά να διακρίνουμε τους κάθετα προσανατολισμένους προβολείς στις άκρες του εμπρός τμήματος. Στο πλάι, φαίνεται ότι οι Νοτιοκορεάτες επέλεξαν μια τετραγωνισμένη σχεδίαση, ενώ ίδιου (κατακόρυφου) προσανατολισμού με τα εμπρός φωτιστικά σώματα φαίνεται να είναι και τα πίσω.

Η αίσθηση που προκύπτει από τις φωτογραφίες είναι ότι το EV4 θα τοποθετηθεί κοντά στην κορυφή της κατηγορίας των B-SUV, αν και αυτό θα μπορούμε να το πούμε με μεγαλύτερη «ασφάλεια» όταν υποχωρήσει το επίπεδο του καμουφλάζ. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να βρεθεί «απέναντι» στο νέο ηλεκτρικό Peugeot e-2008.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν ήταν δυνατό να ληφθούν, ενώ με τη συγκεκριμένη ποσότητα καμουφλάζ οι συνεργάτες μας δεν είχαν τη δυνατότητα καν να ρίξουν μια φευγαλέα ματιά στην καμπίνα.

Η KIA κρατά ακόμα καλά κρυμμένες τις πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο. Ως ηλεκτρικό όχημα, αναμένεται να βασίζεται στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας E-GMP (Electric Global Modular Platform).

Όσο για το ντεμπούτο του; Το πιο πιθανό είναι να δούμε το νέο KIA EV4 στα τέλη του 2023 ή, το αργότερο, στις αρχές του 2024, με τιμή που αναμένεται να κινείται κάτω από τις 30.000 ευρώ.