Το Renault Austral αποκτά coupe έκδοση που ίσως έχει όνομα από το παρελθόν (photos)


Ένα μοντέλο που έμεινε στην παραγωγή από το 2001 έως το 2003 μπορεί να επιστρέψει, ως όνομα, στη νέα έκδοση του γαλλικού SUV.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 14/4/2023

To νέο Renault Austral είναι ένα πολύ όμορφο SUV και ήδη δείχνει το δρόμο και σε επόμενα μοντέλα της γαλλικής φίρμας, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσει νέα οχήματα βασισμένα στη δική του σχεδιαστική φιλοσοφία.

Έτσι, μετά την «επιστροφή» του Espace, ο κατασκοπευτικός φακός μας «συνέλαβε» για πρώτη φορά μία coupe έκδοσή του να δοκιμάζεται στους δρόμους. Όσο και αν τα επιπρόσθετα πάνελ του έντονου καμουφλάζ προσπάθησαν να αλλοιώσουν τη σχεδίασή του.

Όπως μπορούμε να δούμε από το συγκεκριμένο πρωτότυπο, που δεν αποκλείεται να έχει 7θέσια διάταξη, το μπροστινό μέρος θα διαφέρει περισσότερο από το Austral για να το κάνει να έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα.

Τα LED φώτα ημέρας στον μπροστινό προφυλακτήρα είναι ορατά και μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε τις διαφορές σε σύγκριση με το Austral.

Ο εσωτερικός κωδικός είναι DHN για την coupe έκδοση και αναμένουμε τις ίδιες επιλογές κινητήρα όπως για το Austral. Αυτό σημαίνει υβριδικά σύνολα έως 200 PS, εκτός εάν η Renault αποφασίσει να της προσφέρει περισσότερη ισχύ για να την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή. Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι δε θα υπάρχουν επιλογές πετρελαιοκινητήρων.

Και ακριβώς όπως η Renault αναβίωσε το όνομα του Espace, δεν αποκλείεται η coupe έκδοση του Austral να επαναφέρει άλλο ένα παλιό όνομα μοντέλου από την γκάμα της γαλλικής φίρμας. Πρόκειται για το Avantime, το φουτουριστικό για την εποχή του, 2θυρο πολυτελές coupe MPV grand tourer που κατασκεύαζε η Renault από το 2001 έως το 2003.

Ωστόσο, επειδή όντως ήταν «μπροστά από την εποχή του», όπως λέει και το όνομά του, γρήγορα αποσύρθηκε, μετά από κατασκευή μόλις 8.557 αντιγράφων.

Η παρουσίαση του νέου Renault Austral (ή Avantime) Coupe SUV έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2024.