Volvo P1800: Η απίστευτη ιστορία του σουηδικού GT με την ιταλική αύρα! (Video)


Ένα Gran Turismo κλασικό μοντέλο που έσπασε τα στερεότυπα της Volvo και έμοιαζε περισσότερο με ένα πανέμορφο ιταλικό αυτοκίνητο. Ποιά είναι η ιστορία πίσω από το Volvo P1800.

  • 26/2/2022

Το πιο… ιταλικό σπορ αυτοκίνητο από την Σουηδία δεν είναι άλλο από το Volvo P1800. Το σουηδικό σπορ μοντέλο έγινε διάσημο μετά την εμφάνισή του στη σειρά El Santo με τον Simon Templar (Roger Moore) στα πηδάλια του.

Η ιστορία του Volvo P1800 ξεκινά πίσω στο 1957. Όταν ο τότε πρόεδρος της Volvo, Gunnar Engellau, ανέθεσε στους μηχανικούς της σουηδικής φίρμας να σχεδιάσουν ένα «ιταλικού» τύπου grand tourer που θα ενίσχυε την αμφιλεγόμενη εμπορική επιτυχία του Sport, ενός διθέσιου κάμπριο, έθεσε τα θεμέλια για αυτό που είναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο προϊόν της σουηδικής μάρκας.

Ο Helmer Petterson το 1957 ανέθεσε σε Ιταλούς σχεδιαστές να ετοιμάσουν διάφορα προσχέδια, αλλά όταν παρουσίασε τα τέσσερα καλύτερα στο αφεντικό του, το αποτέλεσμα τον γέμισε περηφάνια. Ο λόγος ήταν ότι η τελική σχεδίαση που επιλέχθηκε για το Volvo P1800 έγινε από έναν βοηθό του Pietro Fua, ενός 25χρονου Σουηδού ονόματι Pelle Petterson, που ήταν ο γιος του ίδιου του Helmer. Κάτι που οι φήμες έλεγαν τότε ότι εκνεύρισε έντονα τον Engellau όταν το έμαθε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το πανέμορφο σχέδιο να προχωρήσει.

Ιταλία-Μ. Βρετανία-Σουηδία

Το P1800 κυκλοφόρησε στην αγορά το 1961 ως ένα σπορ αυτοκίνητο τύπου Gran Turismo με μπροστινό τοποθετημένο κινητήρα και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η περιορισμένη ικανότητα της Volvo να αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτό το μοναδικό όχημα οδήγησε τη σουηδική μάρκα να βασιστεί σε διάφορες βρετανικές εταιρείες.

Αρχικά, η Pressed Steel ήταν επικεφαλής του αμαξώματος και η Jensen υπεύθυνη για την συναρμολόγηση, αλλά ως αποτέλεσμα διαφόρων ποιοτικών προβλημάτων που προέκυψαν, δύο χρόνια αργότερα η παραγωγή του P1800 μεταφέρθηκε οριστικά στη Σουηδία.

Συγκεκριμένα το P1800S, το οποίο ήταν το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στην πατρίδα του, καθώς και οι άλλες δύο παραλλαγές που θα προέκυπταν αργότερα, το P1800E και το P1800ES, ένα περίεργο στέισον βάγκον.

Ας επιστρέψουμε όμως στο Volvo P1800, το πρώτο της σειράς του, το οποίο εφοδιαζόταν με τετρακύλινδρο κινητήρα 1,8 λίτρων διπλού καρμπυρατέρ, τοποθετημένο κατά τον διαμήκη άξονα, που απέδιδε 90 ίππους.

Το P1800S ήρθε να αυξήσει την ισχύ κατά 6 ίππους, φτάνοντας τους 105 ίππους το 1968 και τέλος στους 124 ίππους χάρη στον ηλεκτρονικό ψεκασμό το 1971 μαζί με την κυκλοφορία της έκδοσης P1800E.

Το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν μηχανικό 4 σχέσεων ή αυτόματο 3 ταχυτήτων και οι αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια μπροστά και μια άκαμπτη ανάρτηση άξονα με διπλά διαμήκη ψαλίδια και μπάρα Panhard πίσω. Οι δίσκοι των φρένων και για τους τέσσερις τροχούς έφτασαν μόλις το 1970.

Στο χώρο των επιβατών, ο οδηγός έβλεπε ένα απλό αυτοκίνητο, αλλά με ορισμένες χαρακτηριστικές πινελιές που του έδιναν γοητεία. Ένα από αυτά ήταν ο κεντρικός εσωτερικός καθρέφτης τοποθετημένος στο ταμπλό, το ταμπλό με πάνελ αλουμινίου ή τα χαρακτηριστικά καντράν (δύο μεγάλα και τρία μικρά) σε συνδυασμό με μια κεντρική ορθογώνια ένδειξη.

Η παραγωγή του Volvo P1800 σταμάτησε το 1973 ως αποτέλεσμα της θέσπισης διάφορων κανονισμών περί των εκπομπών ρύπων αφού είχαν παραχθεί συνολικά 47.000 μονάδες, 8.000 από αυτές της έκδοσης Shooting Brake.

Ένα Volvo με ρεκόρ Guiness

Ως αξιοπερίεργο, το Volvo P1800 είναι μέρος του βιβλίου των ρεκόρ Guiness επειδή ήταν το αυτοκίνητο με τα περισσότερα χιλιόμετρα στο οδόμετρο του. Συγκεκριμένα, ένα 1800S ιδιοκτησίας του Irv Gordon, ο οποίος το αγόρασε το 1966 και έχει ήδη περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του. Στην πραγματικότητα, η ίδια η σουηδική μάρκα του δώρισε ένα Volvo 780 αφού έκανε το πρώτο εκατομμύριο, αλλά ο κ. Gordon αποφάσισε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τακτικά το P1800S του.

Το 2013, η Volvo παρουσίασε το Concept Coupé εμπνευσμένο από το P1800 για να δώσει τον τόνο για μελλοντικά μοντέλα όπως το τρέχον S90 ή XC90. Τέλος, το 2020 είχαμε την αναβιώση-παρουσίαση του νέου Volvo P1800 από τη Cyan Racing