Αυτό το Toyota μπορεί να γκρεμίσει ένα ολόκληρο τετράγωνo με τα ηχεία του (video)


Δείτε πως ένα «ταπεινό» minivan της Toyota μπορεί να γίνει η... ψυχή του πάρτυ.

  • 27/8/2023

Η εποχή που τα αυτοκίνητα με τα «τουμπανιασμένα» ηχοσυστήματα ξεφύτρωναν σαν... μανιτάρια στους ελληνικούς δρόμους και προκαλούσαν χαμό στο πέρασμά τους, φαντάζει αρκετά μακρινή, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που χτύπησε τη χώρα μας, κάνοντας τη συγκεκριμένη «επένδυση» ασύμφορη για πολλούς οδηγούς.

Ωστόσο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικό, στις ΗΠΑ, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η υπερβολή ανθίζει εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει το εγχείρημα για το πιο μακρύ αυτοκίνητο στον κόσμο ή όλα τα κιτς στοιχεία από το Grand Prix στο Miami;

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο έρχεται το minivan Toyota Sienna. Οι άνθρωποι της εταιρείας αποφάσισαν να του δώσουν ένα γερό εμπορικό «σπρώξιμο» παρουσιάζοντας μια και μοναδική ειδική έκδοση που βάζει σε πρώτο πλάνο τον ήχο και μπορεί να γίνει η καρδιά κάθε οδηγού-dj που θέλει να στήσει ένα δυνατό υπαίθριο πάρτυ.

Το «Toyota Sienna: Remix», όπως είναι η ονομασία του συγκεκριμένου concept, αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας της Toyota με τις εταιρείες Complete Custom και SiriusXM. Όλες μαζί κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι και σκέφτηκαν πώς θα μετατρέψουν το αυτοκίνητο σε κινητό ηχοσύστημα που θα προκαλεί πανικό με τη δύναμή του.

Κάπως έτσι κατάφεραν να στριμώξουν στο αυτοκίνητο 60 ηχεία και 16 ενισχυτές με τη συνολική ισχύ να φτάνει τα 25.000 watt! Ο υψηλής ποιότητας ήχος προέρχεται από έναν ψηφιακό επεξεργαστή 12 καναλιών και έναν μίκτη 8 καναλιών.

Από εκεί και πέρα τοποθετήθηκαν τροχοί 22 ιντσών και προστέθηκε αρκετή ηχομόνωση στα πάνελ του αυτοκινήτου. Η οροφή αντικαταστάθηκε από ένα ανασυρόμενο σύστημα για να στέκεται όρθιος ο DJ και να χειρίζεται την κονσόλα του.

Επίσης υπάρχει μια υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση με σύνδεση wifi για να streamάρει videos ή ακόμα και video games. Προφανώς από το σετάρισμα δεν έλειπε ο LED ατμοσφαιρικός φωτισμός για τη δημιουργία της... κατάλληλης ατμόσφαιρας.