Η Ευρώπη... γεμίζει με σταθμούς αλλαγής μπαταριών EV! (video)


Η Nio ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου στην Ουγγαρία, με στόχο να... κατακλύσει την Ευρώπη!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/8/2022

Τη διαδικασία φόρτισης των μπαταριών ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου όλοι την ξέρουμε και αυτή τη στιγμή είναι η πιο διαδεδομένη τεχνολογία που εφαρμόζεται. Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής μπαταριών σε ένα EV.

Η κινέζικη Nio είναι αυτή που «ειδικεύεται» σε αυτή την τεχνολογία, εντός της χώρας, αλλά σύντομα θα δώσει την ευκαιρία και στους Ευρωπαίους να την αξιοποιήσουν μαζικά. Όπως ανακοίνωσε, πρόκειται να ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο εκτός Κίνας, που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες, όπως οι σταθμοί αλλαγής μπαταριών!

Η σχετική εγκατάσταση θα κατασκευαστεί στην Πέστη της Ουγγαρίας, τον Σεπτέμβριο, με προφανή στόχο την επέκταση των πωλήσεων των αυτοκινήτων που παράγει σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η κινεζική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Σαγκάη ξεκίνησε από το 2021 να εξάγει το κορυφαίο της μοντέλο, το ES8 στη Νορβηγία και άνοιξε και εκθεσιακό χώρο στο Όσλο.

Η συνεργασία της με την Shell στην κατασκευή σταθμών ανταλλαγής μπαταριών είναι σε ισχύ εδώ και μήνες και η ίδια στοχεύει να φτιάξει 4.000 σταθμούς παγκοσμίως, εκ των οποίων το 1/4 θα είναι εκτός Κίνας.

Και αν η ανταλλαγή μπαταριών σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι και ό,τι πιο διαδεδομένη, ωστόσο είναι μια διαδικασία που διαρκεί μόλις 3 λεπτά, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο!