Η Goodyear πάει στο... φεγγάρι!


Η Goodyear ετοιμάζει ένα ειδικό ελαστικό που δεν θα χρειάζεται αέρα στο εσωτερικό του και θα προορίζεται για χρήση σε σεληνιακά οχήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 28/7/2022

Η Goodyear ετοιμάζεται να επιστρέψει στο φεγγάρι.

Κι αυτό, διότι ετοιμάζει ένα νέο ελαστικό, χωρίς αέρα, αποκλειστικά για χρήση στο Project Artemis, το σεληνιακό όχημα στο οποίο δουλεύουν ήδη οι Lockheed Martin και General Motors.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του νέου της ελαστικού, καθώς το τελικό προϊόν θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει ιδιαίτερα ακραίες θερμοκρασίες (ως και -156 βαθμούς Κελσίου το βράδυ και ως και 120 τη μέρα), για αρκετά χρόνια στη σειρά, χωρίς αλλαγή.

«Όσα μάθουμε από τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στις ακραίες συνθήκες της Σελήνης, θα μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε καλύτερα ελαστικά χωρίς αέρα για τη γη,» δήλωσε ο επικεφαλής του τεχνικού τομέα της εταιρείας, Chris Helsel.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Goodyear συνεισφέρει σε προγράμματα αποστολής στο φεγγάρι. Συνεισέφερε στην αποστολή του Apollo 11 το 1969, ενώ ελαστικά της βοήθησαν τα Lunar Rovers των Apollo 15, 16 και 17 να κινηθούν στην επιφάνεια της Σελήνης.