Η Hyundai επενδύει 400 εκατομμύρια δολάρια στην Τεχνητή Νοημοσύνη


Ο όμιλος Hyundai Motor επενδύει 400 εκατ. δολ στο Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης της Boston Dynamics στη Μασαχουσέτη, οδεύοντας προς ένα νέο μέλλον όσον αφορά τη ρομποτική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 13/8/2022

Η επόμενη επένδυση του ομίλου Hyundai Motor αφορά τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς οι Κορεάτες θα διοχετεύσουν ένα ποσό ύψους 400 εκατ. δολ στη δημιουργία του Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας Boston Dynamics, την οποία αγόρασε η Hyundai πριν περίπου ένα χρόνο.

Επικεφαλής του ινστιτούτου θα είναι ο Marc Raibert, ιδρυτής της Boston Dynamics, ενώ οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στο ερευνητικό κέντρο της Kendall Square στο Cambridge της Καλιφόρνιας.

Το ερευνητικό πρόγραμμα του ινστιτούτου θα περιλαμβάνει την επίλυση σημαντικών ζητημάτων στον τομέα της ρομποτικής, εστιάζοντας στη γνωστική AI (Artificial Intelligence), αθλητική AI, τον σχεδιασμό οργανικών hardware και την ηθική και πολιτική. Η εταιρεία στοχεύει να προσελκύσει τα πιο λαμπρά ταλέντα του χώρου, με ειδίκευση στις τεχνολογικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης, της ρομποτικής, της εκμάθησης νέων συστημάτων αλλά και της μηχανικής, προκειμένου να εξελίξει τη χρησιμότητα και ευελιξία των ρομποτικών συστημάτων.

«Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε επόμενες γενιές ανεπτυγμένων ρομπότ και νοήμοντων μηχανών που είναι πιο έξυπνα, ευέλικτα και ασφαλή απ' ό,τι υπάρχει σήμερα,» είπε ο Raibert.

Η Hyundai δημιούργησε, σε συνεργασία με την Boston Dynamics, το πρώτο της ρομπότ τον Σεπτέμβριο του 2021, το Factory Safety Service Robot, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα εργοστάσιο της Kia στη Ν. Κορέα, ως όργανο επίβλεψης των κανονισμών ασφαλείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου HyundaiChung Eui-sun, τόνισε: «Οραματιζόμασε μελλοντικές λύσεις κινητικότητας που θα γίνονται δυνατές από προηγμένα συστήματα ρομποτικής – ακόμα και επεκτείνοντας τις λύσεις κινητικότητας στην μετακινητική. Αυτό το όραμα θα επιτρέψει απεριόριστη ελευθερία κινήσεων και πρόοδο για την ανθρωπότητα.»

Η Hyundai και η Boston Dynamics έχουν ως κοινό στόχο τη χρήση ρομπότ προς όφελοςτουανθρώπου, για παράδειγμα ως βοηθητικό προσωπικό σε εργοστάσια, ή με τη μορφή drones.