Η Mercedes πατεντάρει μια πρωτοπoριακή τεχνολογία για την εκκίνηση του κινητήρα (video)


Οι Γερμανοί αναπτύσσουν έναν νέο τρόπο επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο ρολόι.

  • 5/4/2022

Όσο η αγωνιστική ομάδα της Mercedes ψάχνει να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φετινό μονοθέσιο στο πρωτάθλημα της Formula 1το R&D της εταιρείας κατέθεσε πατέντα στο αρμόδιο γραφείο της Γερμανίας, μέσα από την οποία κατοχυρώνει τα δικαιώματα για μία νέα τεχνολογία που αναπτύσσει και αφορά την εκκίνηση του κινητήρα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από το carbuzz.com αυτή η νέα τεχνολογία συνοδεύεται από ένα έξυπνο ρολόι που θα έχει στον καρπό του ο οδηγός και θα επικοινωνεί με το αυτοκίνητο μέσω NFC (επικοινωνία κοντινού πεδίου), UWB, Bluetooth LE ή παρεμφερή συστήματα ραδιοκυμάτων.

Ουσιαστικά με το που θα μπαίνει ο οδηγός στα αυτοκίνητο και θα ακουμπάει τα χέρια του στο τιμόνι, το ρολόι θα επικοινωνεί με τους υπολογιστές του οχήματος και θα ανάβει το "πράσινο φως" για την εκκίνηση του κινητήρα.

Οι προοπτικές που ανοίγονται μέσω αυτής της τεχνολογίας είναι απεριόριστες. Οι κάτοχοι του οχήματος μπορούν να ενεργοποιούν το “Teen Mode” όταν δίνουν το αυτοκίνητο στα παιδιά τους όπου θα τους επιτρέπεται η οδήγηση με ένα συγκεκριμένο όριο ταχύτητας, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι το ρολόι θα μπορεί να διαβάζει την σωματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός ώστε να μην επιτρέπεται η οδήγηση αν εντοπίζεται υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ ή αυξημένη κούραση.

H αλήθεια είναι πως μια αντίστοιχη προσπάθεια είχαμε δει εδώ και μια 5ετία από την Jaguar Land Rover που είχε παρουσιάσει ένα αδιάβροχο περικάρπιο ως λύση για όσους έχουν πρόβλημα με το να βρίσκουν τα κλειδιά τους ή που έχουν έναν πιο περιπετειώδη τρόπο ζωής. Δείτε το σχετικό video που είχε δημοσιεύσει η βρετανική εταιρεία...

 

Στην περίπτωση όμως της Mercedes η τεχνολογία πάει πολλά βήματα πιο πέρα αφού θα υπάρχει η δυνατότητα να ταυτοποιείται ο οδηγός μέσω του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, των δακτυλικών αποτυπωμάτων ή ακόμα και της φωνής. Μάλιστα, θα υπάρχει η δυνατότητα να ενσωματώνεται υποδόρια ένα microchip που θα αναλαμβάνει να παίζει τον ρόλο του smartwatch! Το πόσο πιθανό είναι να δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε κάποιο από τα επόμενα μοντέλα των Γερμανών είναι κάτι που το ξέρουν μόνο οι ίδιοι.

Πηγή: carbuzz.com