Mercedes: Η τεχνητή νοημοσύνη σε πρώτο πλάνο στα νέα μοντέλα - Πώς θα μοιάζει το εσωτερικό τους (photos)


Το σύστημα infotainment MBUX της Mercedes «παντρεύεται» με την τεχνητή νοημοσύνη και προσφέρει αλληλεπίδραση που μοιάζει με ανθρώπινη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz AG
  • 17/12/2023

Η Mercedes ανακοίνωσε τον ερχομό ενός νέου συστήματος infotainment που θα βασίζεται σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη και θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η νέα γενιά του συστήματος MBUX θα φέρει την αναβάθμιση του προσωπικού βοηθού 'Hey Mercedes,' προσφέροντας αλληλεπίδραση ανθρώπινου επιπέδου με τον οδηγό. Θα είναι δυνατή η ρύθμιση λειτουργιών, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι, με εύκολο και αυτοματοποιημένο τρόπο.

Η Mercedes δεν έχει κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες όμως το σύστημα infotainment θα χρησιμοποιεί βελτιωμένα γραφικά υψηλής ευκρίνειας της Unity. Παρόλο που πρόκειται για μια conceptική απεικόνιση του νέου συστήματος, δίνει στην πραγματικότητα μια πρώτη γεύση για το πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της εταιρείας, όσον αφορά στις τεχνολογικές προσθήκες.

Mercedes-Benz Concept CLA Class
Mercedes-Benz Concept CLA Class

Το ταμπλό, όπως φαίνεται στις πρώτες εικόνες που δημοσίευσε η εταιρεία, μοιάζει πολύ με εκείνο της Concept CLA Class που παρουσίασε η Mercedes στην IAA Mobility του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα κάνει το αμερικανικό της ντεμπούτο τον Ιανουάριο στη CES.

«Η Mercedes-Benz επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή εμπειρία των επιβατών, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει αλληλεπίδραση που μοιάζει με ανθρώπινη, με τον έξυπνο Ψηφιακό Βοηθό MBUX. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που ταυτίζονται συναισθηματικά με το οδηγικό σας στυλ και τη διάθεσή σας. Σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική μας, MB.OS, αυτή η προσέγγιση θα καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής πολυτέλειας,» είπε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ola Kallenius.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mercedes: Τα δεδομένα για τη μικρή G-Class - Πότε θα παρουσιαστεί, πώς θα ονομάζεται

Mercedes: Η πρώτη ηλεκτρική AMG θα έχει... τετραψήφια ιπποδύναμη

Mercedes: Αλλάζει το MBUX! Νέες προσθήκες και περισσότερες λειτουργίες