Ο προσομoιωτής της RB18 έχει μπροστινή πτέρυγα και κοστίζει όσο μια Porsche 718 Cayman!


Η Red Bull «μεταμορφώνει» το περυσινό μονοθέσιο του Max Verstappen σε προσομοιωτή και το προσφέρει σε τιμή που προκαλεί... ζάλη. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: F1 AUTHENTICS
  • 21/3/2023

Η Red Bull συνεργάστηκε με την εταιρεία που ειδικεύεται στα ενθύμια και αναμνηστικά που σχετίζονται με τον αθλητισμό, Memento Exclusives, προκειμένου να φέρει στους fans την αδρεναλίνη της πίστας, μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ο Adrian Newey σχεδίασε ένα πραγματικό «διαμάντι» το 2022, με την RB18 να κερδίζει 17 εκ των 22 αγώνων της σεζόν, και φυσικά προσφέροντας στην ομάδα και τους δύο τίτλους, τόσο αυτόν του πρωταθλήματος οδηγών, όσο και του κατασκευαστών. Ο Max Verstappen κατάφερε να κερδίσει τον δεύτερό του τίτλο, φυσικά όχι μόνο λόγω του ασυναγώνιστου ταλέντου του, αλλά και του εξαιρετικού μονοθεσίου που οδηγούσε.

Η Red Bull τώρα, προσφέρει στον κόσμο μία νέα πρόταση στον χώρο των προσομοιωτών οδήγησης, με δύο εκδόσεις οι οποίες μάλιστα θα κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκαν και τα μονοθέσια της ομάδας. Η κατασκευή τους θα γίνεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Memento Exclusives στο Northamptonshire του Ην. Βασιλείου.

Η πρώτη έκδοση ονομάζεται 'The Champions Edition', και περιλαμβάνει την εμπρός αεροτομή του μονοθεσίου, ενώ η δεύτερη, 'The Race Edition', δε φέρει αυτό το μέρος. Αμφότερες μπορούν να προσαρμοστούν στα liveries είτε του μονοθεσίου του Max Verstappen, είτε του Sergio Perez.

Το κόστος της πρώτης έκδοσης ανέρχεται στα 115.955,95 ευρώ, δηλαδή κάτι περισσότερο από την αρχική τιμής μίας καινούργιας Porsche 718 Cayman, ενώ της δεύτερης στα 86.966,95 ευρώ. Οι δύο προσομοιωτές είναι διαθέσιμοι στην επίσημη ιστοσελίδα των F1 Authentics, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο.

«Χαιρόμαστε που δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο προσομοιωτή που βάζει τους οδηγούς στο κόκπιτ του νικηφόρου μονοθεσίου, της RB18,» είπε ο team principal της Red Bull, Christian Horner. «Για τους περισσότερους, το να οδηγήσουμε ένα μονοθέσιο της Formula 1 είναι κάτι που μόνο να ονειρευόμαστε μπορούμε, όμως αυτός ο προσομοιωτής πλησιάζει πολύ στην αληθινή εμπειρία που προσφέρει ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Η Memento Exclusives αναδημιούργησε το μονοθέσιο για να το φέρει μέσα στο σπίτι σας».