"Τελειώνουν οι οθόνες - Οι φυσικοί διακόπτες επιστρέφουν σύντομα στα αυτοκίνητα"


Η δήλωση δεν ανήκει σε κάποιον τυχαίο αλλά σε έναν designer που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως με τη δουλειά που έχει παρουσιάσει.

  • 16/9/2022

Ο λόγος για τον Jony Ive, πρώην σχεδιαστή της Apple, που εμπνεύστηκε τα iMac, iPod, iPad και iPhone στα 22 χρόνια που υπήρξε επικεφαλής designer στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας.

Η δήλωσή του έγινε στο πλαίσιο συνεδρίου που έγινε στις ΗΠΑ και βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον CEO της Apple Tim Cook και την χήρα του Steve Jobs, Laurene Powell.

Ο Βρετανός σχεδιαστής ξεκαθάρισε πως υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την παρουσία οθονών σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας, ωστόσο εμφανίστηκε σίγουρος ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει και οι νέοι αγοραστές θα αναγκάσουν τις εταιρείες να επιστρέψουν στους φυσικούς διακόπτες.

Εκείνη τη στιγμή η δημοσιογράφος που συντόνιζε την κουβέντα, Kara Swisher, ρώτησε τον Ive αν εννοεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτός απάντησε ότι θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα.

Η κουβέντα για τους κινδύνους που κρύβουν οι οθονές αφής μέσα στα αυτοκίνητα δεν είναι νέα. Γίνεται εδώ και καιρό ενώ μία τελευταία έρευνα έδειξε ότι εγείρονται σημαντικά ζητήματα σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Ο Jony Ive αποχώρησε από την Apple το 2019 για να φτιάξει τη δική του εταιρεία που ασχολείται με το design και έχει την επωνυμία LoveFrom. Μάλιστα πέρυσι προχώρησε σε μια σημαντική συμφωνία δίνοντας τα χέρια με τη Ferrari χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τομέα πάνω στον οποίο θα συνεργαστούν και περιορίστηκαν μόνο στο ότι θα αφορά δημιουργικά projects.