Tesla: Αυτή είναι η πρέσα των 9.000 τόνων που θα κατασκευάσει το Cybertruck (video)


Cybertruck δεν έχουμε δει ακόμα, ωστόσο ο Elon Musk φρόντισε να μας ενημερώσει για τη θηριώδη πρέσα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του, όταν με το καλό ξεκινήσει...

  • 4/6/2022

Ο λαλίστατος στα social media Elon Musk αποκάλυψε την θηριώδη πρέσα που κατασκευάζεται σε ιταλικό εργοστάσιο, θα έχει δύναμη 9.000 τόνων και θα χρησιμοποιηθεί από την Tesla για την παραγωγή του πολυαναμενόμενου Cybertuck.

Η πρώτη αναφορά έγινε μέσω tweet από τον λογαριασμό ενός Αμερικανού επιχειρηματία και fan των οχημάτων της Tesla, του Sawyer Merritt. Στο tweet παρουσίασε ένα video από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της ιταλικής IDRA όπου δείχνει τη συναρμολόγηση μιας γιγαντιαίας πρέσας!

Μέσα σε λίγη ώρα ο Elon Musk απάντησε στον Merritt με τις λέξεις «Cybertruck body» αφήνοντας να εννοηθεί πως το συγκεκριμένο "εργαλείο" προορίζεται για την κατασκευή του αμαξώματος του επερχόμενου pick-up της Tesla.

Η IDRA προφανώς και δεν επιβεβαίωσε ότι το μηχάνημα προορίζεται για την Tesla, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Τeslarati ο Musk είχε αναφέρει στο παρελθόν πως προκειμένου να κατασκευαστεί τo Cybertruck θα χρειαστεί μια πρέσα με δύναμη τουλάχιστον 8.000 τόνων.

H IDRA σκοπεύει να παρουσιάσει την πρέσα σε μία Open House εκδήλωση που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείς από 6-14 Ιουνίου και θα μπορεί ο καθένας να δει από κοντά τη θηριώδη κατασκευή.

Θυμίζουμε ότι το project του Cybertruck έχει περάσει από... σαράντα κύμματα ενώ πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Tesla έχει ήδη 1.500.000 παραγγελίες και σταμάτησε να δέχεται νέες από την Ευρώπη και την Κίνα. H παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει -αν όλα πάνε καλά- το 2023 και θα γίνει στο Gigafactory του Austin, στο Texas