Elon Musk: “Θα χυθεί αίμα”


Ο κ. Elon Musk αποφάσισε να δημιουργήσει μια νομική ομάδα και στις χώρες της Δύσης η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση καταγγελιών που αφορούν τόσο στον ίδιο όσο και στις εταιρείες του, όπως έχει κάνει ήδη στην Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/5/2022

Η τελευταία χρονική περίοδος είναι φορτωμένη με εργασίες και υποχρεώσεις για τον κ. Elon Musk. Η προσπάθειά του να εξαγοράσει το «Twitter» δεν ευοδώθηκε προς το παρόν, η μετοχή της Tesla Motors μειώθηκε κατά 32,38% τον τελευταίο μήνα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (από τα 998,02 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή στις 25 Απρίλιου έφτασε στα 674,90 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή στις 23 Μαΐου), ενώ ο ίδιος κατηγορήθηκε για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση σε συμβάν που φέρεται να έγινε πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Ο κ. Musk, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο «Τwitter» ανακοίνωσε ότι θα συστήσει ένα νομικό τμήμα το οποίο θα αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόν και θα αναλαμβάνει υποθέσεις που αφορούν στον ίδιο και την Tesla. Όπως έγραψε: «Η δέσμευσή μου είναι ότι δεν θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε την κάθε δίκαιη υπόθεση εναντίον μας, ακόμα και εάν οι πιθανότητες δείχνουν ότι μπορούμε να το κάνουμε. Όμως, δεν θα υποχωρήσουμε ή θα συμβιβαστούμε σε κάθε άδικη υπόθεση εναντίον μας, ακόμα και εάν οι πιθανότητες είναι να χάσουμε». 

Στην ίδια ανάρτηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Tesla Motors ζήτησε από τους ακολούθους του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι δικηγόροι και θέλουν να ενταχθούν στη συγκεκριμένη νομική ομάδα να στείλουν ένα μικρό κείμενο που να περιγράφουν τα στοιχεία των εξαιρετικών ικανοτήτων τους.

Ο κ. Musk και η Tesla Motors έχει ήδη μια τέτοια ομάδα νομικών στην Κίνα. Αυτή έχει καταφέρει να κερδίσει εκεί πολλές περιπτώσεις όπου αποδείχτηκαν ψευδείς οι κατηγορίες εναντίον τους, είτε για δημοσιεύματα δημοσιογραφικών πρακτορείων είτε από αναρτήσεις influencers στο διαδίκτυο. Μάλιστα, πέτυχαν να σβηστούν ή «κατέβουν» οι επίμαχες δημοσιεύσεις. Προφανώς, το ίδιο θέλει να κάνει και στις χώρες της Δύσης, πλέον, ώστε να προστατεύει τα συμφέροντά του.