Δεύτερος αγώνας στη Φινλανδία, αντί της Σουηδίας στο WRC του 2021


Η πρώτη ακύρωση αγώνα για το 2020 στο WRC είναι γεγονός, με τους διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας να ανακοινώνουν την αδυναμία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/12/2020

Η ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του Ράλι Σουηδίας ήταν αναμενόμενη, όπως εγκαίρως είχαμε τονίσει, από τη στιγμή που το δεύτερο κύμα του COVID-19 στη σκανδιναβική χώρα είναι τόσο έντονο.

Πλέον ο promoter του WRC αναζητά τον αγώνα που θα αντικαταστήσει τη Σουηδία. Ένας αγώνας, ο οποίος δεν θα προέρχεται από τη λίστα με τους «αναπληρωματικούς», καθώς κανένας εξ’ αυτών δεν έχει χαρακτηριστικά ίδια ή έστω παρεμφερή με αυτά της χιονισμένης χειμερινής Σουηδίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη υπάρχει μια αρχική συμφωνία με τη Φινλανδία, προκειμένου να φιλοξενηθεί ένας αγώνας στα βόρεια της χώρας, μολονότι οι Φινλανδοί ως γνωστόν έχουν σημαντικά οικονομικά θέματα λόγω μη έκδοσης εισιτηρίων.

Το πιο πιθανό, εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία με τους Φινλανδούς, είναι ο αγώνας να μην διεξαχθεί στις ημερομηνίες της Σουηδίας (11-14/2/2021) αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα, προκειμένου να δοθεί στους διοργανωτές ένα εύγλωττο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Πιθανότερο σενάριο είναι ο αγώνας να μετακινηθεί για τις αρχές Μαρτίου, καθώς έτσι κι αλλιώς ανάμεσα από τη Σουηδία και τον (τρίτο μέσα στη σεζόν) αγώνα της Κροατίας υπήρχε κενό δυόμισι μηνών.

Διαβάστε ακόμα: Το Ράλι Ακρόπολις ακόμα πιο κοντά στο πρόγραμμα του WRC για 2021