ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Στον Neuville η υπερειδική-γιορτή του ΟΑΚΑ


Ο Thierry Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική του ΟΑΚΑ, μπροστά σε ένα γεμάτο στάδιο με δεκάδες χιλιάδες να ζητωκραυγάζουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 9/9/2022

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας γέμισε φώτα, ήχους, και τη μυρωδιά του καμένου καουτσούκ από τα ελαστικά.

Στη διαδρομή μήκους 1,95 χιλιομέτρων στο κέντρο του ΟΑΚΑ, 67 πληρώματα πέρασαν και πήραν εκκίνηση, πριν την πραγματική αρχή της αγωνιστικής δράσης στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Thierry Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Teemu Suninen να πραγματοποιεί θεαματικά περάσματα και παρά το ότι οδηγεί Rally2, να έρχεται 2ος στη γενική κατάταξη.

Τρίτος βρέθηκε ο Dani Sordo, ενώ ο νικητής των δύο τελευταίων ράλι σε Φινλανδία και Βέλγιο, Ott Tanak, να πλασάρεται στην 4η θέση.

Πέμπτος ο Emil Lindholm, κι αυτός με Rally2, ενώ ο Sebastien Loeb μοίρασε χαρά και θέαμα, όντας ένας από τους ελάχιστους που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ και τη διετία 2005-2006, όταν κι έγινε τότε η υπερειδική, βγαίνοντας από το Ford Puma Rally1 για να χαιρετίσει το κοινό.

«Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα! Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι εφικτό να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοιες ενέργειες και σε άλλους αγώνες», δήλωσε ο νικητής της υπερειδικής διαδρομής, Thierry Neuville, επιβεβαιώνοντας πως, μετά την επιστροφή στο WRC το 2021, το «Ράλλυ των Θεών» καθιερώνεται φέτος ως το κορυφαίο στο αγωνιστικό καλαντάρι, ως ο θεσμός που είναι σε θέση να γράψει ιστορία σε κάθε στροφή των 303,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων του. 

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στα ελληνικά βουνά για τις επόμενες τρεις ημέρες, όπου τα πληρώματα θα δώσουν την απόλυτη μάχη σε δεκαπέντε απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Ο ταχύτερος, ο πνευματικά περισσότερο έτοιμος και ανθεκτικός, ο πιο προνοητικός και τυχερός συνδυασμός θα βρεθεί την Κυριακή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.