Επιστροφή Ogier στη Νέα Ζηλανδία


Ο Sebastien Ogier θα επιστρέψει στη δράση του WRC οδηγώντας το εργοστασιακό Toyota GR Yaris στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας που επιστρέφει στο WRC για πρώτη φορά από το 2012.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/9/2022

Οι διοργανωτές του αγώνα επιβεβαίωσαν ότι ο Ogier και ο συνοδηγός Benjamin Veillas θα συμμετάσχουν στον αγώνα που θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου γύρω από το Όκλαντ.

«Το Ράλι Νέας Ζηλανδίας ήταν στην κορυφή της λίστας των αγώνων που ήθελα να κάνω φέτος», δήλωσε ο Ogier. «Έχω κάνει αυτό το ράλι μόνο μία φορά στο παρελθόν. Είναι πραγματικά πανέμορφο. Οι δρόμοι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο για ράλι. Και ερωτεύτηκα την ποικιλόμορφη και όμορφη φύση της χώρας".

Ο Ogier λέει ότι έχει εκκρεμότητες στη Νέα Ζηλανδία, αφού έχασε αυτό που θα ήταν η παρθενική του νίκη στο WRC εκεί το 2010. «Υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες στη Νέα Ζηλανδία και ένας ακόμη λόγος για να επιστρέψω. Ακόμη και αν δεν αγωνίζομαι σε όλο το Πρωτάθλημα, περιμένω να είμαι ανταγωνιστικός και ελπίζω να απολαύσω περισσότερες νίκες στο μέλλον» είπε ο οκτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Το 2010 στη Νέα Ζηλανδία ο Ogier είχε προβάδισμα έξι δευτερολέπτων στην τελευταία ειδική, προτού μια έξοδος τρεις στροφές πριν το τέλος του στερήσει τη νίκη που κατέληξε στον τότε αντίπαλο και τώρα επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Jari-Matti Latvala.