Κανονικά το Μόντε, εκτός η Ιρλανδία, στη θέση της το Βέλγιο


Πριν καν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι προέκυψαν οι πρώτες σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα, με το Βέλγιο να παίρνει τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ… έπεται συνέχεια

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/1/2021

Μπορεί οι ομάδες να ετοιμάζονται για να μεταβούν στο Μόντε Κάρλο, όπου την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν δοκιμές ελαστικών της Pirelli ενόψει του Ράλι Μόντε Κάρλο, εντούτοις στο «στρατηγείο» του Promoter του WRC αλλά και της FIA οι «ζυμώσεις» είναι πολύ έντονες.

Σε καμία περίπτωση στην Place de la Concorde δεν θέλουν να ξαναζήσουν το περυσινό εφιαλτικό σενάριο, με τους αγώνες του WRC να ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλον λόγω COVID-19 κι εν τέλει τη Μόντσα να αποδεικνύεται… σανίδα σωτηρίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επαρκή αριθμό αγώνων το Πρωτάθλημα του 2020.

Ήδη, λοιπόν, με τη Σουηδία να έχει ακυρωθεί, οι διαφοροποιήσεις στο αρχικά ανακοινωθέν πρόγραμμα έχουν αρχίσει. Πριν από λίγες ώρες οριστικοποιήθηκε η ακύρωση του Ράλι Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο θα αντικατασταθεί από το Ypres, με το Βέλγιο να γίνεται η 35η διαφορετική χώρα που φιλοξενεί αγώνα του WRC.

Πάντως ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες του Ράλι Βελγίου, καθώς εξαρτώνται και από τον προγραμματισμένο για τις 27-29 Αυγούστου αγώνα της Formula 1 στο Σπα.

Εφόσον διεξαχθεί κανονικά το Ράλι Φινλανδίας από τις 29 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, τότε πιθανότερο σενάριο είναι το Ypres να μπει στο πρόγραμμα το τριήμερο 20-22 Αυγούστου, μιας και για τη διεξαγωγή του Ράλι Βελγίου θα χρησιμοποιηθεί και η εμβληματική πίστα του Σπα.

Οι αλλαγές, πάντως, δεν θα σταματήσουν εδώ. Θεωρείται, ετούτη τη στιγμή, εξόχως δύσκολο να μπορέσουν να διεξαχθούν οι εκτός Ευρώπης αγώνες, με τον promoter να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους διοργανωτές των αγώνων σε Κένυα (24-27 Ιουνίου), Χιλή (9-12 Σεπτεμβρίου) και Ιαπωνία (11-14 Νοεμβρίου).

Όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν περαιτέρω αλλαγές, με τη χώρα μας να είναι πλέον «μια ανάσα» από το να ξαναβρεθεί στο WRC από το 2021, με τη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις.

Πάντως αναφορικά με το Μόντε Κάρλο, η διεξαγωγή του προχωρά κανονικά προς το παρόν, με τους διοργανωτές να έχουν ξεκαθαρίσει πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 16 Ιανουαρίου, ήτοι πέντε ημέρες πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μόντε είναι το lockdown που έχει επιβάλλει η γαλλική κυβέρνηση και ξεκινά στις 6 μ.μ. καθημερινά.

Ήδη γίνονται ενέργειες προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση όλων των εμπλεκόμενων με τον αγώνα, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται από το service park μέχρι τα ξενοδοχεία μετά τις 6 μ.μ.