Κι επίσημα επικεφαλής της Hyundai Motorsport o Cyril Abiteboul


 O Cyril Abiteboul ανακοινώθηκε κι επίσημα ως ο νέος team principal της Hyundai.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/1/2023

Οι φήμες που ήθελαν τον Cyril Abiteboul να αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής της Hyundai επαληθεύτηκαν σήμερα, με την επισημοποίηση της πρόσληψής του.

Ο Γάλλος, που δε διαθέτει πρότερη εμπειρία από τον χώρο των ράλλυ, θα αναλάβει άμεσα τις τύχες της ομάδας, που πρόσφατα αποκάλυψε και τη νέα έκδοση του i20 N Rally1 Hybrid.

Ο 45χρονος ηγήθηκε της Renault F1 το διάστημα 2014-2020, ενώ με την αποχώρησή του από το γαλλικό εργοστάσιο, εργάστηκε με τη Mecachrome, που προμηθεύει με κινητήρες το πρωτάθλημα της Formula 2.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Χαίρομαι με την ευκαιρία να γίνω μέλος της Hyundai Motorsport ως Team Principal από το 2023. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, η Hyundai χτίζει προσεκτικά την ηγετική της θέση. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να είμαι μέρος του εγχειρήματος, διαχειριζόμενος τα προγράμματα WRC και Customer Racing, όπου η ομάδα έχει ήδη αποδείξει ότι είναι δυνατή. Ανυπομονώ να βυθιστώ στην κοινότητα των ράλι και να ανακαλύψω περισσότερα για αυτό το θεαματικό άθλημα. Η Hyundai μου έδωσε την πλήρη υποστήριξή της για να γίνει ομαλή η μετάβαση σε αυτόν τον ρόλο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω».