Ο Jari-Matti Latvala έτοιμος για επιστροφή στην ενεργό δράση


Κι όμως, ο Jari-Matti Latvala σχεδιάζει την επιστροφή του στην ενεργό δράση, αυτή τη φορά όχι ως team principal, αλλά ως οδηγός, πίσω από το τιμόνι του Rally2 GR Yaris της Toyota.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 28/1/2023

Η σεζόν του 2023 του WRC ξεκίνησε και επίσημα, με τον πρώτο αγώνα να έχει ολοκληρωθεί στο Μόντε Κάρλο, και μάλιστα με μία σημαντική ανακοίνωση. Δεν αφορά το μέλλον κάποιου οδηγού, αλλά του team principal της Toyota.

Η Toyota αποκάλυψε το concept Rally2 GR Yaris στο Ράλλυ Ιαπωνίας, τον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία Rally2για τη σεζόν του 2024. Το 2023 θα αποτελέσει χρονιά εξέλιξης και δοκιμών, προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως το ντεμπούτο του GR Yaris θα γίνει νωρίτερα, αφού θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ράλλυ της Ιαπωνίας. Πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται ο πατέρας του Takamoto KatsutaNorihiko Katsuta.

Τα... νέα όμως δε σταματούν εκεί, αφού η Toyota σχεδιάζει την επιστροφή του Jari-Matti Latvala στην ενεργό δράση, αφού ο 37χρονος Φινλανδός θα συμμετάσχει με το Rally2 GR Yaris στο Ράλλυ Hokkaido τον Σεπτέμβριο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο 18 φορές νικητής Ράλλυ θα πάρει μέρος σε μία διοργάνωση από το Ράλλυ Σουηδίας το 2020, στο WRC.

«Φαίνεται εξαιρετικό και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό το Rally2 concept car,» είπε ο Latvala στο ξεκίνημα της σεζόν. «Το όχημα θα εγκριθεί το 2024, οπότε έχουμε έναν χρόνο δοκιμών μπροστά μας.»

«Για τη σεζόν του 2023 θα επικεντρωθούμε στις δοκιμές με το αυτοκίνητο, όμως θα συμμετέχουμε με αυτό στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιαπωνίας με τον πατέρα του Takamoto Katsuta, Norihiko. Ο πρώτος αγώνας του οχήματος θα είναι τον Μάρτιο στο Ράλλυ Shinshiro, που βρίσκεται κοντά στη βάση του Ράλλυ Ιαπωνίας.

«Η επιστροφή μου στο Ράλλυ Hokkaido δεν είναι ακόμα σίγουρη, όμως αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι αυτό. Ο αγώνας έχει τη βάση του εκεί που ήταν παλαιότερα το Ράλλυ Ιαπωνίας κι έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εκεί. Θα ήταν φανταστικό να επιστρέψω εκεί με το Rally2.»