Ράλι Ακρόπολις: Με υπερειδική στο κέντρο της Αθήνας!


Η επίσημη παρουσίαση του Ράλι Ακρόπολις επιβεβαίωσε την διεξαγωγή υπερειδικής διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανακοινώθηκαν και περισσότερες δράσεις της Motorsport Greece.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 24/6/2021

Με λιγότερο από 3 μήνες να απομένουν για την επιστροφή του WRC στα ελληνικά χώματα, η οργανωτική επιτροπή Motorsport Greece, καθώς κι η πολιτειακή ηγεσία, έκανε την επίσημη παρουσίαση για τον αγώνα του Ράλι Ακρόπολις.

Στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η παρουσίαση επεφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις όχι μόνο για τον αγώνα του Σεπτεμβρίου σε Λαμία και Λουτράκι, αλλά και τη συνολική δράση της Motorsport Greece.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που άλλωστε αποτελούν και τους μεγαλύτερους «συμμάχους» της διοργάνωσης. 

Ανάμεσά τους η Toyota Ελλάς, η Κωτσόβολος, η Chipita με τη μάρκα 7DAYS, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, καθώς και οι ANEK Lines και Superfast Ferries, όπως και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. 

Σε πρώτη φάση, έγινε η αποκάλυψη του νέου λογοτύπου του Ακρόπολις.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, από την αλυτάρχη του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, η ύπαρξη υπερειδικής διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, και μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

Θα γίνει αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα στην οδό Διονυσίου Αεροπαγείτου, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν δύο περάσματα γύρω από την πλατεία, με ένα roundabout στο μέσον της, με το parc ferme να βρίσκεται ακριβώς μέσα στην ίδια την πλατεία.

Η κα Πασαλή παρουσίασε αναλυτικά και το πρόγραμμα του αγώνα από την Παρασκευή ως και την Κυριακή, με αναλυτικούς χάρτες για τις ειδικές διαδρομές σε Λουτράκι και Φθιώτιδα.

Από σήμερα βρίσκεται στον «αέρα» η ιστοσελίδα www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα αποτελέσει το πλέον έγκυρο μέσο για όλες τις σχετικές με το EKO Ράλλυ Ακρόπολις πληροφορίες.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ MOTORSPORT

Με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έγινε και η αποκάλυψη για τις ευρύτερες κινήσεις της Motorsport Greece, του φορέα που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο στην Ελλάδα εδώ κι έναν χρόνο, για την επέκταση της παρουσίας του motorsport στην επικράτεια.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην επιστροφή του πλάνου για την δημιουργία πίστας στους δρόμους της Χαλανδρίτσας Αχαϊάς, που πριν από αρκετά χρόνια είχε προταθεί για τη διεξαγωγή Grand Prix της Formula 1.

Έγινε, δε, λόγος περί αναβάθμισης του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών, που αποτελεί και έναν από τους κόμβους του motorsport στην Ελλάδα.