Ράλι Εσθονίας - 2η Μέρα: Πέρασε πρώτος ο Rovanpera, δραματική η SS9


O Kalle Rovanpera κλείνει τη δεύτερη μέρα του Ράλι Εσθονίας στην κορυφή της κατάταξης, με τον Elfyn Evans να χάνει τα ηνία του αγώνα στο φινάλε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/7/2022

Το Ράλι Εσθονίας έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει ανατροπές και αλλαγές στην κατάταξη, ήδη από την πρώτη πλήρη μέρα αγωνιστικής δράσης.

Μετά το αψεγάδιαστο πρωινό σκέλος που είχε ο Elfyn Evans, ήρθε ο Kalle Rovanpera να σημείωσει τα ταχύτερα περάσματα στις περισσότερες ειδικές διαδρομές του απογεύματος, για να πάρει τελικά την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη, με διαφορά 11,7 δευτερολέπτων, με 15 ε.δ. να απομένουν εντός των επόμενων δύο ημερών.

Ο Φινλανδός της Toyota ήταν ίσως ο μόνος που διασώθηκε από την επεισοδιακή SS9, που αν και είχε μήκος μόλις 6,7 χιλιομέτρων, η βροχή την έκανε ιδιαίτερα απαιτητική για όσα πληρώματα ακολούθησαν αυτό του Rovanpera.

O Ott Tanak επηρεάστηκε σημαντικά, καθώς είδε έναν από τους σωλήνες που μεταφέρουν αέρα στο παρμπρίζ και το αποτρέπουν από το να θολώσει να αποκολλάται, με αποτέλεσμα να έχει μειωμένη ορατότητα, χάνοντας χρόνο, αλλά όχι και την θέση - θέση στην οποία βρέθηκε μετά την τιμωρία του από το πρωινό loop.

Ο Esapekka Lappi προσπέρασε τον Thierry Neuville με το τέλος της μέρας, καθώς ο Βέλγος έκανε λάθος στην SS6, την ειδική που άνοιξε το απογευματινό loop, τονίζοντας τότε πως «οι συνθήκες είναι δύσκολος, και στόχος είναι απλά να τερματίσω».

Για τη Hyundai, τα πράγματα χειροτέρευσαν με την απώλεια υποβοήθησης στο τιμόνι του i20 N Rally1 του Oliver Solberg, ο οποίος πλέον έχει πέσει εκτός δεκάδας της γενικής κατάταξης, χάνοντας χρόνο λόγω του προβλήματος, αλλά και από την προσπάθεια να το επιδιορθώσει μέσα στην ε.δ.

Τέλος ,η εγκατάλειψη του Craig Breen μετά από έξοδο στην SS4 άφησε την M-Sport με απογοητευτικά ως τώρα αποτελέσματα, με τον Adrien Fourmaux στην 6η θέση, και τους Gus Greensmith και Pierre-Louis Loubet στις 8 και 9.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος
1Kalle Rovanpera1:16:19.7
2Elfyn Evans1:16:31.4
3Ott Tanak1:17:04.0
4Esapekka Lappi1:17:25.6
5Thierry Neuville1:17:32.6
6Adrien Fourmaux1:18:27.8
7Takamoto Katsuta1:18:30.6
8Gus Greensmith1:18:49.1
9Pierre-Louis Loubet1:20:18.7