Ράλλυ Κροατίας - 1η μέρα: Κλατάρισμα Neuville - Σε «ισοπαλία» με τον Evans


Το κλατάρισμα του Thierry Neuville στην SS6 τον έφερε στον ίδιο συνολικό χρόνο με τον δεύτερο στη γενική κατάταξη, Elfyn Evans, την ώρα που ο Sebastien Ogier πλησιάζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport - Romain Thuillier
  • 19/4/2024

Ο Thierry Neuville ξεκίνησε την πρώτη μέρα του Ράλλυ Κροατίας ιδανικά, κερδίζοντας 3 από τις 4 Ε.Δ. του πρωινού loop και δημιουργώντας ένα προβάδισμα 8,6 sec από τον δεύτερο, Elfyn Evans. Μπαίνοντας στο απογευματινό loop, τέθηκε επικεφαλής και στην SS5, όμως είχε κλατάρισμα στην επόμενη διαδρομή, με τη διαφορά που είχε χτίσει να εξαφανίζεται.

Ο Evans πέρασε μπροστά μετά το τέλος της SS7, με τη μεταξύ τους διαφορά να ανέρχεται στο 1,6 sec. Ωστόσο, ο Βέλγος κατάφερε να έρθει σε απόλυτη ισοπαλία με τον Ουαλό, με τους δύο να πηγαίνουν στη δεύτερη μέρα του αγώνα με ίδιο χρόνο.

Η δύο παραπάνω νίκες του Neuville τον τοποθετούν μπροστά από τον Evans κι έτσι εκκινεί πρώτος το Σάββατο.

Ταυτόχρονα, ο Sebastien Ogier, όντας τρίτος, έκανε μια εκπληκτική προσπάθεια στην τελευταία ειδική της ημέρας, «κλέβοντας» 11,0 sec από την πρωτοπορία και μειώνοντας τη διάφορά του στα 6,6 sec. Ο Γάλλος πρωταθλητής δήλωσε μετά το τέλος της SS8, χαμογελώντας, ότι «αύριο θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ράλλυ, πολύ πιο αργό κι ολισθηρό».

Στην τέταρτη θέση έμεινε ο Ott Tanak, ο οποίος πλέον βρίσκεται 41,1 sec μακριά από την κορυφή, όμως ολοκλήρωσε τη μέρα του χωρίς προβλήματα. Ο Adrien Fourmaux παρέμεινε μπροστά από τον Takamoto Katsuta, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε μάχη με τον Andreas Mikkelsen για την έβδομη θέση. Όγδοος παρέμεινε ο Gregoire Munster, ολοκληρώνοντας την κατάταξη της κορυφαίας κατηγορίας Rally1.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS8:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:05:15.3
2Elfyn Evans0,0
3Sebastien Ogier6,6
4Ott Tanak41,1
5Adrien Fourmaux52,7
6Takamoto Katsuta1:37.8
7Andreas Mikkelsen1:39.1
8Gregoire Munster1:57.3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Κροατίας: Ένας χρόνος από τον θάνατο του Craig Breen

Η Toyota δοκιμάζει το GR Yaris με νέα πίσω αεροτομή ενόψει 2025 (photos)