Ράλλυ Κροατίας - Shakedown: Δυναμική επιστροφή Ogier στην κορυφή


Ο Sebastien Ogier επέστρεψε στην Κροατία και τέθηκε επικεφαλής στο shakedown, κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα για τον αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McKlein - Toyota GAZOO Racing
  • 18/4/2024

Έναν χρόνο και κάτι μετά τον θάνατο του Craig Breen, το WRC βρίσκεται ξανά στα εδάφη της Κροατίας, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ασφάλτινους αγώνες του προγράμματος, που αναμένεται να παρουσιάσει αρκετές προκλήσεις στα πληρώματα.

Μετά τα χιονισμένα αναγνωριστικά περάσματα που έκαναν οι οδηγοί την Τρίτη, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πρώτη εικόνα για το πώς είναι τα πράγματα στους κακοτράχαλους δρόμους της βορειοδυτικής πλευράς της χώρας, η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με το shakedown της Πέμπτης.

Επιστρέφοντας στο bucket μετά από τη δεύτερη θέση που έφερε στο Μόντε Κάρλο, στον πρώτο αγώνα της σεζόν, ο Sebastien Ogier τέθηκε από νωρίς επικεφαλής στο shakedown, με χρόνο 1:55.7, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταβλό του, Elfyn Evans. Τόσο ο Γάλλος, όσο κι ο Ουαλός της Toyota έκαναν τρία περάσματα συνολικά, με τον δεύτερο να γράφει χρόνο 1:56.4.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση ήρθαν οι δύο οδηγοί της Hyundai που βρίσκονται σε πλήρες πρόγραμμα φέτος, με τους Ott Tanak και Thierry Neuville να κάνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Ακολούθησε ο Adrien Fourmaux, στην πέμπτη θέση, κι ο Andreas Mikkelsen, στην έκτη. Να σημειωθεί ότι ο Νορβηγός ήταν ο μοναδικός από την κατηγορία Rally1 που έκανε και τέταρτο πέρασμα στο shakedown, με τους υπόλοιπους 7 να μένουν στις 3 προσπάθειες.

Την οκτάδα της κατάταξης ολοκλήρωσαν οι Takamoto Katsuta και Gregoire Munster, στην έβδομη κι όγοδη θέση, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος
1Sebastien Ogier1:55.7
2Elfyn Evans1:56.4
3Ott Tanak1:57.1
4Thierry Neuville1:57.1
5Adrien Fourmaux1:58.2
6Andreas Mikkelsen1:58.9
7Takamoto Katsuta1:59.2
8Gregoire Munster2:01.4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Ιρλανδίας: Στον «πάγο» τα σχέδια για επιστροφή στο καλεντάρι του WRC το 2025

Η Toyota δοκιμάζει το GR Yaris με νέα πίσω αεροτομή ενόψει 2025 (photos)

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Πότε θα γίνουν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για τον αγώνα