Ράλλυ Σαφάρι - SS1: «Άνοιγμα» με Neuville και Tanak σε απόσταση αναπνοής


Η Hyundai έκανε ονειρικό ξεκίνημα στο Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα, με τους Thierry Neuville και Ott Tanak να σκαρφαλώνουν στην κορυφή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Jaanus Ree - Red Bull Content Pool
  • 28/3/2024

Το Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα επέστρεψε, με την εκκίνηση του αγώνα να δίνεται στην πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι, με την πρώτη και μοναδική υπερειδική διαδρομή να «ανοίγει» την αγωνιστική δράση. Η ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη διαδρομή των 4,84 km της SS1 είδε τους οδηγούς να κάνουν περάσματα ανά δυάδες.

Ο Thierry Neuville αναρριχήθηκε πρώτος στη γενική κατάταξη, κερδίζοντας την ΕΔ και κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα για τον αγώνα του. Ο Βελγος δήλωσε ότι αναμένεται να είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας, λέγοντας ότι «ελπίζω η τύχη να είναι με το μέρος μας και να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα. Νιώθω καλά μέσα στο αυτοκίνητο, όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.»

Στη δεύτερη θέση ήρθε ο ομόσταβλός του στη Hyundai, Ott Tanak, μόλις 0,1 sec πίσω του, τονίζοντας κι εκείνος τη σημασία του να ολοκληρώσει το ράλλυ χωρίς προβλήματα.  

Ο Kalle Rovanpera, που ήταν ο πρώτος που έκανε το πέρασμά του από την κορυφαία κατηγορία Rally1, ήρθε τρίτος, με τη διαφορά του να ανέρχεται στο 0,9 sec από τον πρωτοπόρο, Neuville. Στην τέταρτη θέση, ο Takamoto Katsuta δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να κερδίσει τη μάχη μεταξύ του ιδίου και του Esapekka Lappi, που τερμάτισε πέμπτος στην SS1.

Ο δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών μετά από 2 αγώνες, Elfyn Evans, έχασε λίγο χρόνο στο δικό του πέρασμα κι ολοκλήρωσε στην έκτη θέση. Παρόλο που εκκινούσε τελευταίος, μαζί με τον Neuville, κι έτσι θεωρητικά είχε καλύτερη πρόσφυση, αφού τα προηγούμενα αυτοκίνητα είχαν κάνει το πρώτο «καθάρισμα,» ο Ουαλός οδηγός της Toyota δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό που ήθελε, ώστε να κοντράρει τον βασικό του αντίπαλο.

Την οκτάδα των Rally1 ολοκλήρωσε το δίδυμο της M-Sport, με τον Adrien Fourmaux να ηγείται του Gregoire Munster.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος (sec διαφορά από τον πρώτο)
1.Thierry Neuville3:19.9
2.Ott Tanak0,1
3.Kalle Rovanpera0,8
4.Takamoto Katsuta0,9
5.Esapekka Lappi1,5
6.Elfyn Evans1,7
7.Adrien Fourmaux2,2
8.Gregoire Munster8,6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Σαφάρι: Επιστρέφουν τα snorkels στην Κένυα

Επιστροφή στη Σαβάνα - Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Κένυας