WRC 2023: Εκτός η Μεγάλη Βρετανία, στο πρόγραμμα η Μέση Ανατολή


Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το ημερολόγιο της επόμενης σεζόν για το WRC, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι σίγουρο. 

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/9/2022

Ο Simon Larkin, Διευθυντής Αγώνων του promoter WRC, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες λεπτομέρειες για την επόμενη σεζόν.

Σε συνέντευξή του στο Motorsport.com, ο Larkin επιβεβαίωσε ότι το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας δεν θα είναι στο ημερολόγιο της επόμενης σεζόν. Η τελευταία φορά που διεξήχθη ήταν το 2019, όταν οι Ott Tänak και Martin Järveoja θριάμβευσαν στο Ράλι Ουαλίας.

Η φιλοδοξία του διοργανωτή είναι να έχει οκτώ ράλι στην Ευρώπη και έξι εκτός Ευρώπης. «Έχουμε περισσότερες επιλογές. Μπορούμε να επιλέξουμε τους καλύτερους αγώνες που ταιριάζουν σε όλους από αθλητική, εμπορική και υλικοτεχνική άποψη. Είναι ένας ευχάριστος… πονοκέφαλος!», δήλωσε ο Larkin.

Από τους μη ευρωπαϊκούς αγώνες, το Μεξικό, η Κένυα, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία λογικά θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο. Επιπλέον, έχει επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένας αγώνας στη Μέση Ανατολή, πιθανότατα στη Σαουδική Αραβία, ενώ επιστρέφει και η Χιλή.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το μόνο που είναι σαφές είναι ότι πιθανώς δεν θα υπάρξει αγώνας στο Βέλγιο την επόμενη σεζόν. Η Γερμανία, όπου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο ράλι το 2019, θα μπορούσε να επιστρέψει, με τον Larkin να τονίζει πως «αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει, θα έχουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Θα ήταν το καλύτερο καλεντάρι για τις ομάδες, για το άθλημα, για όλους, καθώς θα ήταν και πάλι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Σε κάθε περίπτωση, το καλεντάρι του WRC για το 2023 αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον Οκτώβριο.