WRC: Ο Oliver Solberg θα συμμετάσχει στο Ράλι Σαφάρι


Ο Oliver Solberg θα επιστρέψει στο bucket του Hyundai i20 Coupe WRC, οδηγώντας στην κορυφή κατηγορία στο επερχόμενο Ράλι Σαφάρι της Κένυας.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/6/2021

Ο Oliver Solberg επρόκειτο να τρέξει με το i20 Coupe WRC για δεύτερη φορά με το Αρκτικό Ράλι στη Σαρδηνία, αλλά νόσησε με τον κορωνοϊό, και έπρεπε να μείνει σε καραντίνα, χάνοντας αυτήν την ευκαιρία.

Ο 19χρονος γιος του Peter Solberg, όμως, θα κάτσει στο bucket του Hyundai για το επερχόμενο Ράλι Σαφάρι, στην επιστροφή του WRC στην Αφρική και την Κένυα μετά από δύο δεκαετίες.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Θα τρέξω στο Ράλι Σαφάρι. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι πάντα γεμάτο με τρομερούς αγώνες σε φοβερές τοποθεσίες, αλλά αυτή είναι μία μεγάλη μου τιμή και προνόμιο.

«Το WRC περίμενε για 19 χρόνια για το Ράλι Σαφάρι, κι εγώ θα συμμετάσχω σε αυτό με ένα εργοστασιακό WRCar. Είμαι πάντα ενθουσιασμένος όταν οδηγώ, αλλά αυτό είναι σε άλλο επίπεδο.»

«Όπως πάντα, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Andrea, τον Alain και όλη την ομάδα που το έκανε αυτό πραγματικότητα.»

Το Ράλι Σαφάρι ξεκινά στις 24 Ιουνίου, κι ολοκληρώνεται στις 27 Ιουνίου, εκκινώντας από την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, με τη βάση του αγώνα να βρίσκεται στη Ναβάισα.