Παράνομη στάθμευση: Τι πρέπει να κάνεις αν βρεις σκισμένη την κλήση στο παρμπρίζ


Πολλές φορές το «ραβασάκι» στους υαλοκαθαριστήρες είναι σε κακή κατάσταση ή έχει διαλυθεί εντελώς από τη βροχή - Δείτε τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 3/3/2024

Το παρκάρισμα στην Αθήνα γίνεται ολοένα και δυσκολότερο, με το στόλο των αυτοκινήτων να αυξάνεται κάθε χρόνο. Έτσι, πολλοί σταθμεύουν - έστω και για λίγο - σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται και πολύ συχνά «πέφτουν στην τσιμπίδα» της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η κλήση στερεώνεται σε έναν εκ των δύο υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ, για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να μην την βρει ο οδηγός του οχήματος. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες είτε είναι σκισμένη είτε, εξαιτίας βροχής, σε κατάσταση που όχι μόνο δεν διαβάζεται ο κωδικός πληρωμής RF για το πρόστιμο των 40 ευρώ, αλλά καθίσταται άχρηστο και το QR Code.

Τι πρέπει να κάνει ο παραβάτης σε αυτή την περίπτωση; Το Car and Driver επικοινώνησε με τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας και έμαθε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί.

Σε περίπτωση που έχει εξοικείωση με τους υπολογιστές, τότε μπαίνει στο site του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr), επιλέγει «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες», στη συνέχεια «Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας» και από τη σχετική λίστα την επιλογή «Χορήγηση Αντιγράφων Εκθέσεων Βεβαίωσης Παράβασης Οχήματος».

Έπειτα, εισάγοντας τους κωδικούς που έχει στο TaxisNet και συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία, θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο της κλήσης, το οποίο θα λάβει εντός μίας ημέρας στο e-mail του και θα μπορέσει στη συνέχεια να πληρώσει το πρόστιμο.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα πρέπει να μεταβεί ο ίδιος - ή κάποιο άλλο άτομο με την ταυτότητά του αλλά και με εξουσιοδότηση - έχοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος που υπέπεσε στην παράβαση, στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 14 στην Αθήνα, για να μπορέσει να πληρώσει το πρόστιμο.

Αν η κλήση έχει «εξαφανιστεί» εντελώς και ο παραβάτης δε λάβει γνώση ή αν επιλέξει συνειδητά να την αγνοήσει, τότε λαμβάνει σχετική ειδοποίηση κοντά στο κλείσιμο του έτους με την οποία ενημερώνεται για τη συγκεκριμένη οικονομική εκκρεμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το πρόστιμο αν παρκάρεις μπροστά από είσοδο ιδιωτικού πάρκινγκ

ParkIN: Το Πολυτεχνείο Κρήτης βρίσκει τη λύση για εύκολο παρκάρισμα

Θεσσαλονίκη: Η Δημοτική Αστυνομία «ξηλώνει» τις πινακίδες μιας Ferrari (video)