22χρονη «έσβησε» κλήση για παράνομη στάθμευση με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης


Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συντάξει σωστά την επιστολή με την οποία θα διαμαρτυρηθεί στις Αρχές, ζήτησε τη «βοήθεια» του ChatGPT και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε.

  • ΦΩΤΟ: Millie Houlton/ Instagram
  • 2/4/2023

Ζούμε στην εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει άλματα προόδου και εργαλεία όπως το ChatGPT γίνονται viral αρκετά συχνά. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις πρωταγωνίστησε η 22χρονη Βρετανίδα οδηγός Millie Houlton η οποία βρήκε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της μία κλήση 60 λιρών για παράνομη στάθμευση.

Αυτό φυσικά την εξόργισε αφού η ίδια είχε άδεια να παρκάρει στο συγκεκριμένο σημείο και αυτός που της βεβαίωσε το πρόστιμα απλά δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θέλοντας να διαμαρτυρηθεί αποφάσισε να γράψει επιστολή ώστε να τη στείλει στην αρμόδια υπηρεσία και η παράβαση να «σβηστεί».

Ωστόσο η 22χρονη φοιτήτρια δεν ένιωθε σίγουρη ότι θα καταφέρει να τη συντάξει σωστά και να διατυπώσει όλα όσα ήθελε, οπότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ChatGPT ζητώντας του να γράψει αυτό την επιστολή. Φυσικά το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης δεν αρνήθηκε. Ολοκλήρωσε το έργο του και στη συνέχεια η Millie Houlton την έστειλε και κατάφερε να πείσει την υπηρεσία να της διαγράψει το πρόστιμο.

H 22χρονης οδηγός Millie Houlton
H 22χρονης οδηγός Millie Houlton

«Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να γράψω την επιστολή τόσο πειστικά όσο έκανε το ChatGPT. Χωρίς αυτό μάλλον η κλήση μου δεν θα είχε σβηστεί ποτέ. Η απόφαση αυτή με ανακούφισε αφού είμαι φοιτήτρια και δεν θέλω να βγάλω από την τσέπη μου 60 λίρες όταν μπορώ να το αποφύγω. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να βρω ένα εργαλείο για να μετατρέψει τις σκέψεις μου σε λέξεις με επαγγελματικό τρόπο», δήλωσε η νεαρή στο dailymail.co.uk ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως με τις 60 λίρες που γλίτωσε αποφάσισε να βγει έξω και να δοξέψει τα χρήματα για να διασκεδάσει και να γιορτάσει τη νίκη της. Βασικά, τη νίκη του Chat GTP.

Διαβάστε πώς η τεχνητή νοημοσύνη έβαλε σε... ερωτικούς μπελάδες τον Elon Musk