13χρονη πήρε κρυφά το αυτοκίνητο των γονιών της και προκάλεσε καραμπόλα


Ουδείς από τους εμπλεκόμενους τραυματίστηκε σοβαρά, αν και δύο εκ των τεσσάρων οδηγών χρειάστηκε να διακομισθούν σε νοσοκομείο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: TWITTER
  • 12/9/2022

Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, στις οποίες μαθαίνουμε ότι ένα ανήλικο άτομο παίρνει το οικογενειακό αυτοκίνητο, χωρίς την έγκριση των γονιών του, για να πάει βόλτα, η κατάληξη απέχει πολύ από το να είναι ευχάριστη.

Κάτι τέτοιο συνέβη, δυστυχώς, πριν από μερικές μέρες και στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την «Boulder Daily Camera», μία 13χρονη από το Longmont πήρε το Chevrolet Suburban των γονιών της, ένα πρωινό Παρασκευής και αποφάσισε να πάει βόλτα σε αυτοκινητόδρομο της Πολιτείας Boulder. Ωστόσο κατέληξε να προκαλέσει σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων, ένα εκ των οποίων ήταν σχολικό λεωφορείο, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Με βάση τις αναφορές της τοπικής αστυνομίας, η κοπέλα, που ήταν μόνη στο SUV του 2019, βρέθηκε κάποια στιγμή σε παράδρομο του U.S. 287 και δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως σε κόκκινο φανάρι, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα Kia Optima. Τόσο το Optima, όσο και το Sururban βγήκαν στη διασταύρωση με την Lookout Road, με αποτέλεσμα το πρώτο να συγκρουστεί με σχολικό λεωφορείο, το οποίο χτύπησε και το αυτοκίνητο της ανήλικης, αφού πρώτα το SUV της συγκρούστηκε και με ένα Subaru Forester!

Και τα τέσσερα οχήματα υπέστησαν σημαντικές ζημιές από την καραμπόλα, αλλά το ευτύχημα είναι ότι ουδείς τραυματίστηκε σοβαρά. Το σχολικό λεωφορείο είχε αρχίσει το δρομολόγιό του πριν από λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να επιβαίνει σε αυτό μόλις ένας μαθητής ο οποίος δεν χτύπησε. Το παιδί απλά «ταρακουνήθηκε αρκετά», σύμφωνα με τους αστυνομικούς και χρειάστηκε να επιβιβαστεί σε άλλο σχολικό λεωφορείο που ήρθε για να τον παραλάβει.

Η κοπέλα δεν έπαθε τίποτα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις οδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο εξ’ αυτών, οι κάτοχοι των Optima και Forester, χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή, η ανήλικη πήρε το SUV εν αγνοία των γονιών της. Της ασκήθηκαν κατηγορίες για απρόσεκτη οδήγηση και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, ενώ τα στοιχεία της δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ούτε και περισσότερες λεπτομέρειες, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει ενηλικιωθεί.