2022 Mitsubishi Pajero: Τέλος εποχής για ένα από τα καλύτερα SUV


Ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο ικανά SUV τερματίζει την καριέρα του, έχοντας καταφέρει να κερδίσει τους φίλους των 4Χ4 στην πολύχρονη καριέρα του.

  • 15/5/2021

Το Mitsubishi Pajero παρουσιάστηκε το 1999 και έχει δώσει 4 γενιές αυτοκινήτων που ξεχώρισαν για το δυναμισμό τους, αποτελώντας το αντίπαλο δέος σε αυτοκίνητα όπως το Land Cruiser της Toyota.

Πλέον το SUV της Mitsubishi θα σταματήσει να πωλείται, μια και η κατασκευάστρια εταιρεία άναψε "κόκκινο" για την παραγωγή του στο εργοστάσιό της στο Sakahogi της Ιαπωνίας, με το κύκνειο άσμα του Pajero να είναι η «2022 MY Final Εdition» έκδοση που προορίζεται για την Αυστραλία.

Ακριβώς 800 είναι τα "κομμάτια" που θα ταξιδέψουν για την «Άκρη του Κόσμου», τα οποία θα είναι 7θέσια και στις εξοπλιστικές εκδόσεις GLS, GLX και Exceed. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V4 πετρελαιοκινητήρας 3,2 λίτρων με απόδοση 189 ίππους και ροπή 441 Nm.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Είναι ένα κανονικό Pajero με το ρεζερβουάρ καυσίμου 88 λίτρων, αλλά επιπλέον αξεσουάρ για την αγορά της Αυστραλίας, όπως προστατευτικά για το καπό, ειδικά πατάκια και εγχειρίδιο χρήσης τυλιγμένο με δέρμα.

Άλλες μικρές αναβαθμίσεις είναι η επένδυση από καουτσούκ στην σχάρα και το υποχρεωτικό έμβλημα «Final Edition» στα πλαϊνά του οχήματος. Η ναυαρχίδα Exceed του Pajero, διαθέτει επιπροσθέτως δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, πεντάλ από αλουμίνιο και μία ηλιοροφή.

Ευρέως γνωστό ως ένα από τα καλύτερα 4X4 SUV στον κόσμο, το Pajero βρισκόταν στην αγορά από το 1981 και πραγματοποίησε πάνω από 3,3 εκατομμύρια πωλήσεις στα 40 χρόνια «ζωής» του. Ο διάδοχος του ονόματος θα είναι το Pajero Sport που βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Mitsubishi Triton/L200/Strada, Fiat Fullback και RAM 1200.