251 Lamborghini στη σειρά - Η παρέλαση που μπήκε στα ρεκόρ Guinness (photos)


Η ιταλική φίρμα γιόρτασε τα 60 χρόνια ζωής της με ένα εντυπωσιακό parade στην πίστα της Suzuka.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 2/3/2023

Το 2023 είναι μια σημαντική χρονιά για την Lamborghini. Όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί την αρχή της μετάβασής της στην υβριδική τεχνολογία και άρα το πέρασμα σε μία νέα εποχή, αλλά κυρίως επειδή συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, έχοντας ιδρυθεί στις 6 Μαϊου του 1963.

Για να γιορτάσει την επέτειο, η ιταλική φίρμα έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις που ενσωματώνουν τον τίτλο «60ή επέτειος». Μία εξ’ αυτών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες και καταχωρήθηκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness.

Η γιορτή που διοργανώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην Ιαπωνία χαρακτηρίστηκε από την παρουσία περισσότερων από 280 Lamborghini -  σύγχρονων, κλασικών αλλά και περιορισμένης έκδοσης μοντέλων - στην πίστα της Suzuka.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παρέλαση 251 Lamborghini, στην οποία ουσιαστικά παρουσιάστηκε ολόκληρη η ιστορία του brand, από την Miura έως την Countach LPI 800-4. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Guinness World Records, οι οποίοι αναγνώρισαν το ρεκόρ «Μεγαλύτερης παρέλασης αυτοκινήτων Lamborghini», το οποίο σηματοδοτεί τα περισσότερα μοντέλα της φίρμας που έχουν οδηγηθεί ταυτόχρονα (251 αυτοκίνητα).

Η 60ή Επετειακή Ημέρα Lamborghini τίμησε την ιστορία του brand με επίδειξη παλιότερων μοντέλων, όπως η 350 GT, η Islero και η Countach, τα οποία είχαν ανακαινιστεί, ενώ εκτέθηκαν και οι Huracán STO Time Chaser_111100 και Time Gazer.

Παράλληλα, η Lamborghini άδραξε την ευκαιρία να λανσάρει στην αγορά της Ιαπωνίας την Huracan Sterrato, η οποία είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στην Art Basel του Miami.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε Lamborghini από όλη την Ιαπωνία εδώ στη Suzuka για να γιορτάσουμε μαζί την 60η επέτειό μας. Η Lamborghini αγαπιέται σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλοί θαυμαστές και ιδιοκτήτες μοντέλων, τους οποίους εκτιμούμε πολύ.

Το 2023 η Lamborghini Ιαπωνίας θα συνεχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες για τους ανθρώπους να απολαμβάνουν (σ.σ. αυτοκίνητα) και ανυπομονούμε όχι μόνο να γιορτάσουμε αυτό το 60ό έτος, αλλά να κάνουμε ένα ακόμη βήμα εμπρός, γράφοντας ιστορία μαζί», τόνισε ο επικεφαλής της Lamborghini στην Ιαπωνία, Davide Sfrecola.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ης επετείου της Lamborghini, το φετινό «Lamborghini GIRO Japan 2023» ξεκίνησε με παρέλαση στην πίστα Suzuka Circuit και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα πιο διάσημα τουριστικά σημεία της Ιαπωνίας. Μάλιστα, από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, 50 Lamborghini πέρασαν από τις ιστορικές περιοχές του Kyoto και της Nara, σε μια συναρπαστική περιήγηση.