5 νέα μοντέλα στο μικροσκόπιο του EuroNCAP (Videos)


Το δημοφιλές Toyota Yaris Cross, η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E και τα Hyundai Bayon, Tucson μαζί με το επίσης ηλεκτρικό Ioniq 5 της κορεάτικης φίρμας μπαίνουν στο μικροσκόπιο του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP και υποβάλλονται στα crash tests του.

  • 27/10/2021

Ο νέος κύκλος δοκιμών που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP, περιλαμβάνει τις γνωστές δοκιμές πρόσκρουσης για 5 νέα μοντέλα, κάποια από τα οποία είναι και πολύ ενδιαφέροντα εμπορικά.

Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E, το πολυαναμενόμενο στη χώρα μας best-seller Toyota Yaris Cross, αλλά και τρία μοντέλα της Hyundai, το επίσης ηλεκτροκίνητο Ioniq 5, το νέο Tucson και το μικρό SUV, Bayon.

Οι δύο εκπρόσωποι της Hyundai, συγκεκριμένα τα Tucson και Ioniq5 κατέκτησαν 5 αστέρια, το μέγιστο βαθμό της αξιολόγησης, με το τετράστερο Bayon να χάνει το 5ο αστέρι εξαιτίας της απουσίας κεντρικού αερόσακου, ο οποίος είναι στάνταρ στα δύο αδέλφια του. Όπως, όμως αναφέρει ο EuroNCAP, το Bayon ικανοποιεί απόλυτα τόσο με την παθητική του ασφάλεια, όσο και με τη φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας.

Το Toyota Yaris Cross κατέκτησε και αυτό την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων ακολουθώντας την ανάλογη επιτυχία στις δοκιμές ασφάλειας των πρόσφατα δοκιμασμένων Mirai και Yaris.

Η Mustang Mach-E, το πλήρως ηλεκτρικό SUV Ford, έχει σημειώσει άλματα προόδου από τους προγόνους της που στις ανάλογες δοκιμές το 2017, η κλασική σπορ Mustang δεν είχε αποσπάσει περισσότερα από 3 αστέρια. Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP εκθειάζει τον εξοπλισμό ασφαλείας του μοντέλου, με τον κεντρικό αερόσακο, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, αλλά και το «έξυπνο» ανυψούμενο καπό.

Οι βαθμολογίες του EuroNCAP αναλυτικά:

Ford Mustang Mach–E

Προστασία ενηλίκων: 92%

Προστασία παιδιών: 86%

Προστασία πεζών: 69%

Συστήματα ασφαλείας: 82%

Toyota Yaris Cross

Προστασία ενηλίκων: 86%

Προστασία παιδιών: 84%

Προστασία πεζών: 78%

Συστήματα ασφαλείας: 81%

Hyundai Bayon

Προστασία ενηλίκων: 76%

Προστασία παιδιών: 82%

Προστασία πεζών: 76%

Συστήματα ασφαλείας: 67%

Hyundai Tucson

Προστασία ενηλίκων: 86%

Προστασία παιδιών: 87%

Προστασία πεζών: 66%

Συστήματα ασφαλείας: 70%

Hyundai Ioniq 5

Προστασία ενηλίκων: 88%

Προστασία παιδιών: 86%

Προστασία πεζών: 63%

Συστήματα ασφαλείας: 88%