953 PS γι’ αυτή τη Mercedes-AMG G63 από την Posaidon


O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Posaidon δημιούργησε μια έκδοση της Mercedes-AMG G63 η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα supercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/8/2020

Αυτή η Mercedes-AMG G63, η οποία έχει βελτιωθεί από τους ανθρώπους της Posaidon, μάλλον είναι «εξωπραγματική». Ο τετράλιτρος V8 twin turbo κινητήρας της αποδίδει 953 PS (940 HP), τιμή η οποία ταιριάζει ακόμα και σε ένα hypercar. Ωστόσο, το εντυπωσιακότερο είναι η μέγιστη ροπή της η οποία φτάνει τα 1.278 Nm! Συγκριτικά, οι αντίστοιχες τιμές της κανονικής (sic) Mercedes-AMG G63 είναι 585 PS και 850 Nm, αντίστοιχα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Posaidon, η βελτίωση του κινητήρα ήταν μια διαδικασία που διήρκεσε αρκετά. Οι αρχικοί υπερτροφοδότες αντικαταστάθηκαν με αυτούς που δημιούργησε η εταιρεία επί σκοπώ, άλλαξαν η κυλινδροκεφαλή, τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής αέρα, όπως και το σύστημα ψύξης. Πέραν αυτών, η εταιρεία έχει τοποθετήσει και σύστημα έγχυσης μείγματος νερού-μεθανόλης για να είναι δυνατή η επίτευξη των συγκεκριμένων τιμών μέγιστης ισχύος και ροπής (το τεπόζιτο βρίσκεται κάτω από το πορτμπαγκάζ). Σύμφωνα με την Posaidon η βελτιωμένη Mercedes-AMG G63 επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,6 sec ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 280 km/h. Εντυπωσιακά νούμερα, αν μη τι άλλο, για ένα όχημα που ζυγίζει περίπου 2,5 τόνους και με αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,55.