Ακόμα πιο κοντά στην αποκάλυψη της νέας BMW X2 (photos)


Λίγο μετά τη διαρροή των πρώτων κατασκοπευτικών φωτογραφιών της επερχόμενης BMW X2 ήρθε και η ψηφιακή απεικόνιση που μας... σερβίρει στο πιάτο τη νέα πρόταση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 21/10/2022

Η BMW X2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016, ως concept car, με την εταιρεία να το μετατρέπει σε όχημα παραγωγής, και την επίσημη αποκάλυψη να λαμβάνει χώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ένα χρόνο αργότερα.

Τώρα, η δεύτερη γενιά του μοντέλου βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκάλυψή της, με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές στο Nurburgring να κάνουν την εμφάνισή τους πριν από λίγες ημέρες.

Οι σχεδιαστές του kolesa.ruγια ακόμα μία φορά, εμπνεύστηκαν από το υλικό και προσπάθησαν να αποτυπώσουν την τελική μορφή που θα έχει η πρόταση. 

Όπως έχει γίνει ήδη αντιληπτό, η νέα γενιά επαναπροσδιορίστηκε και σχεδιάστηκε με μια εντελώς νέα λογική. Η βασική διαφορά εντοπίζεται στο αμάξωμα όπου πλέον έχει αποκτήσει μια coupe γραμμή και θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως την coupe έκδοση της X1.

Το πίσω μέρος προεξέχει αρκετά, ενώ τα παράθυρα έχουν κλίση και θυμίζουν fastback στο σχήμα τους. Από εκεί και το μπροστινό μέρος έχει εμπνευστεί από την X1, όμως οι προβολείς έχουν διατηρηθεί από την προηγούμενη γενιά, όπως και η γρίλια.

Όσο για το τεχνικό κομμάτι η νέα Χ2 θα "πατήσει" πάνω στην πλατφόρμα FAAR, θα έχει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πάτωμα έχει χρησιμοποιηθεί και στη Σειρά 2 Active Tourer.

Η πλατφόρμα προσφέρει ποικίλες επιλογές όσον αφορά την κινητήρια μονάδα, όμως με δεδομένο ότι η X1 είναι βενζινοκίνητη, η X2 ενδέχεται να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή. Η αποκάλυψή της αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2024.