Ακούστε αυτόν τον εξωπραγματικό V16 να «ουρλιάζει» σε ανάβαση! (video)


Ο 1,5 λίτρων, V16 κινητήρας της BRM μπορεί να... αναστήσει και νεκρούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 5/8/2022

Εδώ και 117 χρόνια, το Midland Automobile Club διοργανώνει μία ετήσια ανάβαση στο χωριό Shelsley Walsh, στο Worcestershire της Αγγλίας. Και αφού δεν έχει αλλαχθεί ποτέ η διαδρομή, αυτή η ανάβαση αποτελεί την παλαιότερη, αναλλοίωτη αγωνιστική διαδρομή στον πλανήτη.

Για να γίνει ακόμα πιο έντονο το ιστορικό στοιχείο, την περασμένη εβδομάδα έτρεξε στην εν λόγω ανάβαση ένα από τα πιο iconic αγωνιστικά της Βρετανίας: η BRM V16.

Πρόκειται για μονοθέσιο προδιαγραφών Formula 1 από την British Racing Motors, που ξεκίνησε να αγωνίζεται πριν την εγκαθίδρυση του ομώνυμου θεσμού, το 1947.

Άντεξε για 8 χρόνια στις πίστες, ενώ πίσω από το τιμόνι του βρέθηκαν κι οδηγοί όπως ο Juan Manuel Fangio και ο Jose Froilan Gonzalez.

Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας κινητήρας V16, χωρητικότητας 1,5 L, που αποδίδει 600 PS στις 12.000 rpm. Προσθέστε και τον supercharger που κατασκεύασε η Rolls-Royce, και το αποτέλεσμα, ασφαλώς, είναι μία ακουστική πανδασία, αντάξιας της ιστορικότητας και σημαντικότητας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Απολαύστε...

Πηγή: Road & Track