Ακούστε τον V8 της Koenigsegg Jesko με τους 1.600 PS να «ουρλιάζει» στο δυναμόμετρο (video)


Ο Christian von Koenigsegg αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του πανίσχυρου V8 της Koenigsegg Jesko. Τα πιστόνια έχουν το σήμα της εταιρείας!  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Koenigsegg - YouTube
  • 17/11/2023

Η Koenigsegg Jesko είναι ένα πανίσχυρο δημιούργημα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας που φέρει έναν twin-turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 5,0 L, ο οποίος αποδίδει έως και 1.600 PS και 1.500 Nm ροπής. Προκειμένου να μπορέσει κανείς να συλλάβει και να εκτιμήσει τους συγκεκριμένους αριθμούς, είναι απαραίτητη μια βόλτα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Christian von Koenigsegg, μάς ξεναγεί στο εργοστάσιο. Ξεκινά από τον χώρο παραγωγής του νέου κινητήρα και των κιβωτίων ταχυτήτων, όπου ένας υπάλληλος συναρμολογεί το σύστημα μετάδοσης, που ζυγίζει μόλις 90 kg.

Ο κινητήρας της Jesko απαιτεί ολοκληρωτική αφοσίωση κι αρκετό χρόνο για τη συναρμολόγησή του, αφού ένας μηχανικός χρειάζεται μια ολόκληρη εβδομάδα για να κατασκευάσει μία μονάδα. Ο Koenigsegg είναι ιδιαίτερα περήφανος για τα πιστόνια του κινητήρα, επειδή φέρουν το έμβλημα της εταιρείας.

Έπειτα, ο ιδρυτής και CEO της σουηδικής εταιρείας περνά στον χώρο όπου βρίσκεται το δυναμόμετρο. Εκεί, έχει τοποθετηθεί ο κινητήρας V8 της Jesko. Στην πρώτη δοκιμή, χρησιμοποιείται βιοκαύσιμο E85, το οποίο βοηθά τη μονάδα ισχύος να αγγίξει τους 1.614 ίππους και 1.591 Nm ροπής, ξεπερνώντας δηλαδή την εκτίμηση του ίδιου του εργοστασίου. Η δεύτερη δοκιμή έγινε με καύσιμο E10, 95 οκτανίων, με τον κινητήρα να αποδίδει εξίσου εντυπωσιακά, φτάνοντας τους 1.289 ίππους και 1.266 Nm ροπής.

Η Koenigsegg θα κατασκευάσει μόλις 125 μονάδες της εξωπραγματικής Jesko, οι οποίες μάλιστα έχουν βρει όλες τον ιδιοκτήτη τους. Οι παραδόσεις έχουν ξεκινήσει ήδη, ενώ η τιμή του μοντέλου ανέρχεται στα 2,89 εκατ. δολάρια.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπάνιο θέαμα: Απολαύστε μία από τις μόλις 6 Koenigsegg One:1 που έχουν παραχθεί ποτέ! (video)

Οι Koenigsegg είναι τα easter... eggs της αυτοκίνησης - Ποια χώρα έχει τα περισσότερα

H Gemera περνάει στην παραγωγή όπως ακριβώς την φαντάστηκε ο Christian von Koenigsegg (video)