Σπάνιο θέαμα: Απολαύστε μία από τις μόλις 6 Koenigsegg One:1 που έχουν παραχθεί ποτέ! (video)


Ο ήχος του V8 twin-turbo κινητήρα των 5,0 L, που αποδίδει 1.360 PS, εντυπωσιάζει και κάνει τους πάντες να τρέχουν πίσω της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Automotive Mike - YouTube
  • 30/9/2023

Πολλά είναι τα σπάνια μοντέλα που εντυπωσιάζουν με το πέρασμά τους. Πριν από μερικές ημέρες, ένα μεγάλο μέρος αυτής της λίστας βρέθηκε στην εκδήλωση του Supercar Owners Circle στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης μιας εκ των μόλις έξι Koenigsegg One:1 που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να φωτογραφήσουν το εντυπωσιακό όχημα ώστε να κρατήσουν στο αρχείο τους μερικές λήψεις που σίγουρα μπορούν να θεωρηθούν «συλλεκτικές». Ανάμεσα σε αυτούς ήταν κι ο Automotive Mike, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας, μέσω του καναλιού του στο YouTube, να δούμε σε video το εξαιρετικά σπάνιο hypercar.

Η One:1 είναι βασισμένη στην Agera κι οφείλει την ονομασία της στην αναλογία βάρους-ισχύος, η οποία είναι φυσικά 1:1. Ο twin-turbo V8 κινητήρας των 5,0 L αποδίδει 1.360 PS και το βάρος του οχήματος ανέρχεται στα 1.360 kg. Ο κινητήρας συνοδεύεται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, με την τελική ταχύτητα να εκτιμάται στα 439 km/h, ενώ για την επιτάχυνση 0-400 km/h απαιτούνται μόλις 20 sec.

Το hypercar παράγει 610 kg κάθετης δύναμης στα 257 km/h. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, ενώ κι οι τροχοί διαμέτρου 19 ιντσών στον εμπρός και 20 ιντσών στον  πίσω άξονα, είναι επίσης φτιαγμένοι από ανθρακόνημα.

Η Koenigsegg κατασκεύασε μόλις 6 μονάδες της One:1 κι ένα επιπλέον πρωτότυπο και είναι ακριβώς αυτή η σπανιότητα που κάνει τον κόσμο να την «κυνηγά». Ακόμη και σχεδόν 10 χρόνια μετά την παρουσίασή της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2014, καταφέρνει να κάνει τα κεφάλια να γυρνούν.

Δείτε το video: