Alfa Romeo: Ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026


Οι CEO των δύο θρυλικών ιταλικών εταιρειών περιγράφουν τα μελλοντικά σχέδια στους εμπόρους τους. Τι έγινε γνωστό για τα πλάνα των Alfa Romeo και Lancia.

  • 7/10/2021

Η Alfa Romeo θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026, ξεκινώντας με το πολυαναμενόμενο compact SUV, την Tonale  το επόμενο έτος, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato.

«Η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2026», δήλωσε ο Imparato στην εκδήλωση Ιταλών αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες. Επιπλέον από το 2027, όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικά, τόνισε ο Imparato.

Η Tonale, της οποίας η παραγωγή αρχικά αναμενόταν να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2021, θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του επόμενου έτους, με τις πωλήσεις στην Ιταλία να ξεκινούν τον Ιούνιο, όπως γνωστοποίησε ο Imparato.

Παράλληλα, ο CEO της Lancia, Luca Napolitano, στην ομιλία του στην ίδια εκδήλωση δήλωσε ότι παρουσίασε στον CEO της Stellantis, Carlos Tavares, ένα 10ετές πλάνο για τη μάρκα, η οποία τα τελευταία χρόνια πουλά μόνο ένα μοντέλο, το Ypsilon και μόνο στην Ιταλία.

Η στρατηγική της Lancia  στοχεύει στην επέκταση της μάρκας και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και των σκανδιναβικών χωρών, με έμφαση στις μεγάλες πόλεις, για να ολοκληρώσει την premium προσφορά του Ομίλου Stellantis μαζί με την Alfa Romeo και την DS, όπως είπε ο Napolitano.

«Ο στόχος μας είναι να φέρουμε τη Lancia  σε εκείνες τις αγορές όπου πωλούνται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θα παράγουμε αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026», είπε χαρακτηριστικά στους αντιπροσώπους της ιταλικής φίρμας Napolitano.

«Θέλω να είμαι στο υψηλό επίπεδο της αγοράς, όχι να εγκαταλείψω το Ypsilon, αλλά να ωθήσω τη Lancia πέρα ??από αυτό», δήλωσε με νόημα ο Napolitano, προσθέτοντας ότι η μάρκα θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα έως το 2028.