Alfa Romeo: Πιο κοντά από ποτέ το supercar - Έρχονται νέα SUV


H Alfa Romeo ετοιμάζεται να δώσει την έγκρισή της για την παραγωγή ενός supercar, ακόμα κι από τις αρχές του 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 4/11/2022

Ήταν γνωστό εδώ και λίγους μήνες πως η Alfa Romeo ετοιμάζει να κυκλοφορήσει ένα supercar στην αγορά, έστω και σε περιορισμένη έκδοση.

Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο Autocar ο CEO της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, ο οποίος επεσήμανε πως νεότερα για το πρότζεκτ θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.

«Όταν επισκέπτεται κανείς το μουσείο στο Arese, θα δει πολλά από τα παλαιότερα δημιουργήματά μας,» είπε. «Ναι, δουλεύουμε πάνω σε μία νέα, περιορισμένης έκδοσης Alfa Romeo.»

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το supercar θα φέρει ΜΕΚ, υβριδικό σύνολο ή αν θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, το βέβαιο -σύμφωνα με τον Imparato- είναι πως δεν θα βασίζεται σε τεχνολογία ή πλατφόρμα της Stellantis, αλλά θα είναι δημιούργημα αποκλειστικά της Alfa Romeo.

«Η τελευταία φορά που βάλαμε την υπογραφή μας σε σασί ήταν το 1969 με τη Spider,» είπε ο Imparato, τονίζοντας πως το νέο μοντέλο δεν θα είναι προορισμένο για την πίστα, αλλά «θα είναι ένα εμβληματικό, εξαιρετικά σέξυ, και αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo με την πρώτη ματιά, μοντέλο.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε τόσο κόσμο που μας ζητά κάτι το ξεχωριστό,» τόνισε, προτού αποκαλύψει πως θα έχει τις πρώτες ξεκάθαρες απαντήσεις για το supercar μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Επιπλέον, ο Imparato υπογράμμισε πως το νέο supercar εντάσσεται κανονικά στην γκάμα με τα μοντέλα της εταιρείας - μία γκάμα που έχει ήδη πάρει έγκριση και θα «τρέχει» ως το 2027.

Νέα SUV στα σκαριά

Για μετά το 2027, η Alfa έχει παρουσιάσει ένα ενδελεχές πλάνο στη Stellantis ως και το 2030. Με κάθε θετική, επιτυχημένη εμπορικά και οικονομικά χρονιά, θα έχει την έγκριση και για ένα νέο μοντέλο.

Η νέα γκάμα ανοίγει με την Tonale, η οποία θα δει και μία plug-in υβριδική έκδοση να έρχεται το 2023

Κι όταν ρωτήθηκε ο Imparato για το αν θα έρθει μία πιο μικρή και μία πιο μεγάλη εναλλακτική από την Tonale, ο ίδιος απάντησε θετικά και στις δύο ερωτήσεις. 

Το πιο μικρό SUV φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει το 2024, ως μία αμιγώς ηλεκτρικήAlfa-αδερφή του Jeep Avenger.

Το 2026 θα έρθει το μεγάλο SUV, ως αντικαταστάτης της Stelvio, και θα γίνει και με τον αντικαταστάτη της Giulia το 2025 το πρώτο μοντέλο της Alfa που θα βασίζεται στη νέας γενιάς ηλεκτροκίνητη αρχιτεκτονική της μάρκας

Επιπλέον, όλα τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας θα έχουν και τις εκδόσεις Quadrifoglio, ενώ μέχρι το 2026, ο Imparato αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για όλων των ειδών τα αυτοκίνητα από τη μιλανέζικη φίρμα, από roadster μέχρι hatchback και saloon.

Πηγή: Autocar