Αλλαγές ανώτατων στελεχών στη Ferrari


Όπως ανακοινώθηκε, στη Ferrari θα υπάρξουν ανακατατάξεις στελεχών στις ανώτατες διοικητικές θέσεις και τρεις διευθυντές θα αντικατασταθούν για να δοθεί περισσότερο βάρος στον εξηλεκτρισμό των νέων μοντέλων της θρυλικής εταιρείας. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/12/2021

Η ανακοίνωση της Ferrari αναφέρει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο οργανόγραμμα της εταιρείας με σκοπό να προωθηθούν ιεραρχικά στελέχη που ανήκουν ήδη στο δυναμικό της και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και δημιουργία νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων, ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται να αντικατασταθεί ο κ. Michael Leiters, ο Διευθυντής Τεχνολογίας της Ferrari ο οποίος προσελήφθη σε αυτή το 2014 προερχόμενος από την Porsche. Ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη και δημιουργία τής SF90 Stradale (του πρώτου Plug-in Hybrid hypercar της εταιρείας) και της 296 GTB (του πρώτου μοντέλου της με V6 κινητήρα και σύστημα Plug-in Hybrid).

Εκτός αυτού, θα αντικατασταθεί ο κ.Vincenzo Regazzoni, υπεύθυνος Παραγωγής, και ο κ. Nicola Boari, υπεύθυνος για τη διαφοροποίηση της μάρκας. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρεις άντρες «θα σταματήσουν τη συνεργασία τους με τη Ferrari για να αναζητήσουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες».

Οι αλλαγές σε στελέχη ήταν αναμενόμενο να συμβούν από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας του Maranello o κ. Benedetto Vigna, από την πρώτη Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους. Ο νέος επικεφαλής προήλθε από την γαλλοϊταλική εταιρεία ηλεκτρονικών «STMicroelectronics», η οποία παράγει και ημιαγωγούς για αυτοκίνητα, και από την αρχή έθεσε ως στόχο την μετάβαση της Ferrari προς τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της.

Η τελική μορφή του καινούργιου οργανογράμματος της εταιρείας θα ανακοινωθεί επίσημα στις 10 Ιανουαρίου 2022 και τότε ίσως μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και για το πρόγραμμα εξέλιξης του πρώτου αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου τής Ferrari το οποίο αναμένεται το 2025, όπως έχει γίνει γνωστό. 

Τέλος, στη δήλωση που δημοσιεύτηκε επισημαίνεται ότι «η νέα δομή θα ενισχύσει περαιτέρω την καινοτομία, θα βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες και θα αυξήσει τη συνεργασία, τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας όσο και με τους συνεργάτες».