Γιατί η Ferrari δεν έδωσε το όνομα Dino στην 296 GTB


Ποιοι λόγοι έκαναν τη Ferrari να μην δώσει το όνομα Dino στη νέα 296 GTB σύμφωνα με τον Διευθυντή Marketing της ιταλικής φίρμας;

  • 12/7/2021

Η τελευταία δημιουργία των ανθρώπων από το Maranello, ήταν η 296 GTB. Μία Ferrari με κινητήρα V6, που είναι η πρώτη μετά τη Dino που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1970.

Η Ferrari θα μπορούσε πολύ εύκολα να την ονομάσει Dino, έχοντας ως σημείο αναφοράς το παλιό της V6 σπορ αυτοκίνητο, αλλά υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που δεν το έκανε. Ο διευθυντής Marketing της Ferrari, Enrico Galliera, εξήγησε γιατί δεν αναβίωσαν το όνομα της Dino.

Ο Enrico Galliera είπε χαρακτηριστικά: «Είναι αλήθεια, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, κυρίως ο κινητήρας. Αλλά η Dino δεν είχε το σήμα της Ferrari, επειδή αναπτύχθηκε για να προσελκύσει νέους πελάτες, να εισέλθει σε ένα νέο τμήμα της αγοράς και η Ferrari δέχτηκε κάποιους συμβιβασμούς από την άποψη διαστάσεων, χώρου, απόδοσης και τιμής. "

Αυτό έχει νόημα καθώς η πρωτότυπη Dino δεν ήταν στην πραγματικότητα στην αγορά ως μία Ferrari για τους λόγους που ανέφερε ο Galliera. Και εκείνη τη στιγμή, ο Enzo Ferrari ήταν αποφασισμένος να μην βάλει το όνομα της οικογένειάς του σε ένα μοντέλο που δεν είχε 12 κυλίνδρους.