Alpine A110: Ετοιμάζεται έκδοση με 300 άλογα και cabrio


Φήμες θέλουν την εξαιρετική Renault Alpine A110 να αποκτά και νέες πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις μέσα στη χρονιά
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/1/2019

Η αναβίωση της Alpine χαιρετήστηκε με ενθουσιασμό από όλους τους φίλους του αυτοκινήτου, πολύ δεν περισσότερο όταν ο διάδοχος αποδείχτηκε αντάξιος του παρελθόντος κερδίζοντας πολλές διακρίσεις μέσα στην χρονιά ως το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο του 2018.

Παρά την μικρότερη αναλογικά ιπποδύναμη από τους άμεσους ανταγωνιστές της κέρδισε σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές, όντας ένα αυτοκίνητο άκρως οδηγοκεντρικό και ενθουσιώδες. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν φήμες που θέλουν την Renault να ετοιμάζει μία πιο δυνατή έκδοση η οποία θα πααρουσιαστεί τον Οκτώβριο. 

Η έκδοση αυτή φημολογείται να έχει 300 ίππους και 400 Nm ροπή με έναν κινητήρα που φαίνεται να προέρχεται από την τελευταία έκδοση του Megane RS Trophy. Χρησιμοποιεί και πάλι τον τετρακύλινδρο τούρμπο των 1,8 λίτρων με εξατάχυτο μηχανικό και εξατάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. 

Με 50 περίπου ίππους περισσότερους είναι προφανές ότι οι επιδόσεις θα βελτιωθούν σημαντικά, με το μικρό  βάρος του αμαξώματος να συνογορεί για ένα 0-100 km/h στην περιοχή των 4 δευτερολέπτων.

Εκτός από την πιο σπορ εκδοχή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η έκδοση που μοιάζει αυτονόητη, η cabrio. Για την συγκεκριμένη δεν υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη για το πότε θα εμφανιστεί, με το πιθανότερο να την δούμε προς τα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2020. 

Όσο για το μέλλον, η λέξη SUV θα βαρύνει και το πεπρωμένο της Αlpine, το οποίο θα βασίζεται πάνω στο ίδιο πλαίσιο με την δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz GLA ενώ στο μέλλον η συνεργασία αυτή ίσως αποδώσει και ένα ηλεκτρικό crossover το 2022.