Αναβαθμισμένο Opel Astra με νέους τρικύλινδρους αποδοτικούς κινητήρες!


ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ASTRA ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ FACELIFT. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ OPEL ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/7/2019

Ανανέωση για το Opel Astra που αποκτά ένα διακριτικά πιο φρέσκο παρουσιαστικό στο πρότυπο ενός facelift. Παράλληλα έχει βελτιωθεί και η αεροδυναμική του αμαξώματος όταν στο εσωτερικό υπάρχει βελτιστοποιημένη εμπρός κάμερα, νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων, ψηφιακό ταχύμετρο στο πίνακα οργάνων, ηχοσύστημα Bose, ασύρματη φόρτιση κ.α. Διευρυμένη είναι η παλέτα με τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Πολύ σημαντικές είναι οι αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων όπου οι βασικοί είναι όλοι πλέον τρικύλινδροι. Συγκεκριμένα, στην θέση του 1.000άρη έχουν μπει οι επίσης turbo στα 1.200 cc που προέρχονται από τον όμιλο PSA και αποδίδουν 110 PS, 130 PS και 145 PS.

Η ενσωμάτωση της υγρόψυκτης πολλαπλής εξαγωγής στην κυλινδροκεφαλή συμβάλλει στην ταχύτερη προθέρμανση του κινητήρα, κάτι το οποίο μειώνει τις εκπομπές ρύπων σε μία κρύα εκκίνηση. Όλοι συνδυάζονται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο νέος τρικύλινδρος 1.4 με τους 145 PS έχει στάνταρ νέο CVT με 7 σχέσεις.

Νέος είναι και ο πετρελαιοκινητήρας του 1,5 lt με επίσης τρεις κυλίνδρους και δύο αποδόσεις ισχύος με 105 PS και 122 PS. Η τελευταία έκδοση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Οι diesel κινητήρες διαθέτουν  έναν υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) με ηλεκτρικό ενεργοποιητή και, όπως οι βενζινοκινητήρες, έναν αντικραδασμικό άξονα στο μπλοκ για πιο αθόρυβη λειτουργία.

Σχετικά με το υπόλοιπο σασί η Opel κάνει λόγο για νέα αμορτισέρ για καλύτερο έλεγχο και πιο απολαυστικά δυναμικά χαρακτηριστικά, ειδικά στην πίσω διάταξη με τον σύνδεσμο Watt, ενώ πιο άμεσο είναι και το σύστημα διεύθυνσης. Η αναβάθμιση αφορά τόσο στο πεντάθυρο όσο και στο Sports Tourer, ενώ εκτιμάται πως τα ανανεωμένα Astra θα κυκλοφορήσουν στην χώρα μας το φθινόπωρο.