Αναβλήθηκε η απόφαση για το μέλλον τού Herbert Diess στον Όμιλο VAG


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου VAG δεν κατέληξε εχτές σε απόφαση για το εάν ο κ. Herbert Diess θα παραμείνει στη θέση του ή όχι, δίνοντας περισσότερο χρόνο στη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/12/2021

Η προγραμματισμένη για εχτές (3/12/2021) σύσκεψη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG και εκπροσώπων των εργαζομένων σε αυτόν για να συζητηθεί εάν ο κ. Herbert Diess, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του δεν κατέληξε σε οριστική απόφαση.

Αντ’ αυτού, κρίθηκε προτιμότερο να δοθεί παράταση μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει χρόνος για να συνεχιστούν οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις και την προσεχή εβδομάδα και η όποια απόφαση ενδεχομένως να ληφθεί στη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των μελών του Εποπτικού Συμβούλιου του γερμανικού Ομίλου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή, πρόκειται να συζητηθεί το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι και σε αυτή θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τον κ. Diess, σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Diess προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων στον Όμιλο με δηλώσεις του ότι η εταιρεία θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της για να γίνει πιο ανταγωνιστική και ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 30.000 άτομα. Τα εργατικά συνδικάτα τον κατηγορούν, επίσης, για έλλειψη κατάρτισης συγκεκριμένου επιχειρηματικού πλάνου και για άρνηση επικοινωνίας μαζί τους.

Πάντως, ο κ. Diess έδειξε ένα θετικό πρόσωπο σε δηλώσεις που έκανε προς δημοσιογράφους, αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Όπως είπε: «Η διάθεσή μου είναι καλή επειδή κάναμε σημαντική πρόοδο».